Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

OVERZICHT. Bijna alle coronacijfers blijven op hetzelfde niveau hangen, minder dan 900 patiënten op intensieve zorg

Zowel het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens blijven op hetzelfde (hoge) niveau. Dat blijkt uit een update van het cijferoverzicht van Sciensano. Op intensieve zorg is het aantal patiënten wel gedaald onder 900. 

 1. Fonds voor lekkende stookolietanks komt er nog dit jaar, maar kosten doorgerekend aan consument
  1

  Fonds voor lekkende stookolie­tanks komt er nog dit jaar, maar kosten doorgere­kend aan consument

  Het bodemsaneringsfonds Promaz zal nog dit jaar geld uitkeren aan particulieren die kosten moeten maken wegens een lekkende mazouttank. De rekening is wel voor de consument: stookolie zal een cent per liter duurder worden, of omgerekend gemiddeld 20 euro per jaar. Daar is Vlaams Omgevingsminister Zuhal Demir (N-VA) het echter niet mee eens. Ze wijst erop dat de sector immers nog 120 miljoen euro aan reserves heeft.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!