BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Bijna 30 ziekenhuisopnames per dag, ook aantal coronabesmettingen blijft stijgen

Het dagelijkse gemiddeld aantal ziekenhuisopnames van mensen met Covid-19 is gestegen naar bijna 30, een toename met 14 procent op weekbasis. Ook het aantal coronabesmettingen blijft de hoogte ingaan. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft stabiel. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

40 reacties

 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Slaat nergens op, de nieuwe deltavariant is veel besmettelijker maar maakt minder ziekenhuisopname en is dus goed voor groepsimmuniteit
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Dit scenario stond in de sterren geschreven met de grote versoepelingen van vlak voor de vakantie. Vele mensen kunnen nu eenmaal niet met 'vrijheid' omgaan, en gaan direcht 'Feesten als de beesten'. Dat de regering dit niet wist, verbaast me (niet)! Populisme versus Volksgezondheid? En zeggen dat er nu nog steeds risicopatiënten wachten op hun tweede prik Astra Zeneca. Wat een prioritaire behandeling! Zei minister Vandenbroucke niet dat we hem mochten afrekenen op het vaccinatieproces? Wel...
 • Marie Vanakker

  1 jaar geleden
  Geert Landsman Daar gaat het ook niet over Geert. Het probleem ligt bij de zorg verlening. Ziekenhuis bedden en de bezetting ervan. Als je te snel stijgende lijnen krijgt kan op een bepaald punt de zorg het niet meer aan, en zullen er mensen sterven omdat ze geen degelijke zorg kunnen krijgen. Het zijn dan niet alleen covid gevallen maar ook hart en vaat of kanker patiënten. Is het nu al tijd om te panikeren? Zeker niet, wel om ons verstand te gebruiken of ze sluiten alles weer af.
 • Ken Praet

  1 jaar geleden
  Stop de massa-vaccinatie! Die maakt de variant sterker!
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  We gingen een " normale zomer " hebben . Zeiden ze. Waar staan we nu ? Even ver mijn gedacht. Ik ben ook 2 maal ingeënt en draag ook mijn masker als ik met klanten in contact kom . Wanneer beste heren politici mag die vod van voor onze mond weg ?