Majority World/Universal Images
Volledig scherm
© Majority World/Universal Images

OVERZICHT. Bezetting op intensieve zorg blijft rond de honderd coronapatiënten schommelen

Op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen liggen momenteel nog 106 coronapatiënten.  Zaterdag zakte de bezetting op intensieve zorg zelfs even onder de honderd coronapatiënten, wat geleden was van augustus vorig jaar. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere parameters gaan verder in dalende lijn.

 1. Van Quickenborne wijst op strengere straffen voor misdrijven tegen LGBTQI+-gemeenschap

  Van Quickenbor­ne wijst op strengere straffen voor misdrijven tegen LG­BTQI+-gemeen­schap

  Rechters zullen in de toekomst strenger kunnen optreden tegen misdrijven tegen LGBTQI+-personen, zoals het bedreigen van een holebikoppel dat hand in hand loopt. Naast seksuele geaardheid en geslachtsverandering worden in een nieuw wetsontwerp ook genderidentiteit en genderexpressie als discriminatiegrond toegevoegd. En ze zullen als verzwarende factor gelden voor alle misdrijven in het strafwetboek, meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dinsdag.
 2. Kost een brood straks 3 euro door stijgende graanprijs? “Klanten besparen nu al op koffiekoeken en pistolets”
  PREMIUM

  Kost een brood straks 3 euro door stijgende graanprijs? “Klanten besparen nu al op koffiekoe­ken en pistolets”

  Betalen we straks 3 euro voor een brood? “Al onze kosten rijzen uit de pan”, klinkt het in ’t Pistoleke in Schoten. Toch stelt deze bakker een nieuwe prijsstijging zo lang mogelijk uit. “Klanten leggen nu al gepast geld op de toog en zeggen: zovéél voor één brood”. Hoe fel zijn de facturen van de bakkers dan al gestegen? Moeten ook de supermarkten de broodprijs optrekken? En zullen de grondstofprijzen verder exploderen? “Er zijn nog apocalyptische prijsstijgingen op komst”.
 3. KIJK LIVE. Hilde Crevits blikt vooruit op nieuwe functie als minister van Welzijn: “Mentale veerkracht op peil houden en personeelstekort in zorg aanpakken”
  Play

  Hilde Crevits blikt vooruit op nieuwe functie als minister van Welzijn: “Mentale veerkracht op peil houden en personeels­te­kort in zorg aanpakken”

  Hilde Crevits (CD&V) volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn. Haar bevoegdheden Werk, Economie en Landbouw gaan naar Jo Brouns (47), die momenteel nog Vlaams parlementslid is. De 150 leden van de partijraad keurden het voorstel van de CD&V-top met 87 procent goed. De kersverse CD&V-minister Jo Brouns reageerde bij HLN LIVE op zijn aanstelling. “Ik ben bereid om te doen wat elke Vlaamse ondernemer elke dag doet, en dat is keihard werken”, klonk het onder meer. Crevits en Brouns gaven ook een persconferentie. Daarop blikte Crevits al eens vooruit op haar nieuwe functie als minister van Welzijn.