Volledig scherm
© Geert De Rycke

OVERZICHT. Besmettingen en ziekenhuisopnames blijven stijgen, meer dan 400 patiënten op intensieve zorg

Er liggen weer meer dan 400 coronapatiënten op de diensten intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het was van begin januari geleden dat die drempel nog eens werd overschreden. De epidemie blijft in kracht toenemen: het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt nog altijd verder.

57 reacties

 • phil smedts

  1 maand geleden
  Met dank aan de kappers en de universiteitsstudenten (van wie je toch zou mogen verwachten dat ze meer verstand hebben) die vlijtig helpen om het virus te verspreiden. En nu mogen de rest van de kontaktberoepen ook nog geopend, waardoor het virus nog meer vrij spel krijgt.
 • Jansens Emiel JANSENS ARYANS

  1 maand geleden
  Gaat over tot snellere vaccinaties en de cijfers zullen dalen. Klop desnoods op tafel ! Mil
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Gelukkig is er reisverbod
 • Thib Stas

  1 maand geleden
  Besmettingen stijgen en experts en overheid reageren verast? Hoe lang geleden was het laatste verlof van scholen ook al weer...? Oh ja, zo'n 14 dagen geleden... Opnieuw gaan ze het volk en de jongeren het zwarte schaap maken in plaatst van de broeihaarden deftig aan te pakken... Hoe kunnen we nog vertrouwen hebben in onze overheid als ze zo blijven reageren?
 • Bern Vermeulen

  1 maand geleden
  Dat jongeren anders zijn dan oudere dat weten we, we zijn ook jong geweest, maar nu is er een enorm verschil met dit virus tov vb aid enkele jaren terug, als men dan als jongere de regels aan zijn reet lapte dan nam men risico door onveilig vrijen enkel voor zichzelf, dus daar zou ik mij niet mee bemoeien, maar nu neemt men risico door anderen massaal te kunnen besmetten, bij hiv kon enkel de risiconemers besmet raken.
 1. Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “constructieve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reservelijst te zetten
  Olympische Spelen
  41

  Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “construc­tie­ve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reserve­lijst te zetten

  De tijd dringt voor de Belgische olympiërs om een vaccin te krijgen, maar groen licht kregen ze nog steeds niet. Het BOIC onderhandelde vrijdag daarover met het kabinet van premier Alexander De Croo. “Die gesprekken waren zeer constructief”, zegt het BOIC, dat zijn atleten intussen wel aanraadt op de reservelijst te laten zetten.
 2. Louis Michel over Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligentie”
  23

  Louis Michel over Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligen­tie”

  Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en Eurocommissaris Louis Michel (MR) heeft het in een interview met de krant La Dernière Heure opgenomen voor partijgenoot Georges-Louis Bouchez. Die kreeg na het vorige Overlegcomité van 24 maart bakken kritiek omdat hij - nog voor premier Alexander De Croo (Open Vld) goed en wel uitgesproken was - de beslissingen van de regering met de grond gelijk maakte. De MR maakt nochtans deel uit van de federale meerderheid.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren