BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Besmettingen en hospitalisaties dalen allebei weer licht

Het aantal dagelijkse hospitalisaties door het coronavirus stijgt niet meer verder door: elke dag komen er nu 145 patiënten bij, een lichte daling van 3 procent. Ook bij de besmettingscijfers zet het plateau zich verder en zien we een erg kleine daling van 3 procent. 

19 reacties

 • Johan Janssen

  1 maand geleden
  Nog even wachten...de scholen gaan stillekes hun rol weer spelen...ook al mag dat niet gezegd worden.
 • Johan Goris

  1 maand geleden
  We hebben de cijfers onder controle gehouden door niets te doen. En hoe komt dat echt? Omdat België al heel hard geraakt is. Ik schatte tussen 50 en 70%. Maar misschien is het al veel meer. Dit betekent dat de kans groot is dat we geen derde golf meer zullen zien en dat deze pas zou komen in de volgende winter. Maar als de vaccinaties verder goed gaan en dat het virus zich niet fundamenteel muteert, dan zien we helemaal geen derde golf meer.
 • Marcus Vadis

  1 maand geleden
  Als reactie op de titel van dit artikel: en die zullen over enkele weken weer gaan stijgen. Enkel vaccinaties en het komende zomerseizoen zullen het aantal besmettingen e.d. doen afnemen.
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Nancy De Cloedt, mensen die het ziekenhuis verlaten is 100% uiteindelijk. Even serieus het besmettingscijfer zegt niet zo veel, het aantal hospitalisaties wat daalt is een positieve ontwikkeling maar je moet het niet per dag bekijken want het fluctueert
 • Paul Roymans

  1 maand geleden
  De cijfers dalen, nee stijgen, of toch dalen. Wat moeten wij geloven? Dat we nog jaren met corona moeten verder gaan en elk jaar de nieuw nog uit te vinden combinee spuit griep-corona moeten laten zetten. Al de rest is gezever.
 1. Cultuursector boekt opnieuw dieprode cijfers: bijkomend verlies van 41 miljoen in eerste kwartaal
  3

  Cultuursec­tor boekt opnieuw dieprode cijfers: bijkomend verlies van 41 miljoen in eerste kwartaal

  De culturele economie in België heeft in het eerste kwartaal van 2021 dieprode cijfers laten optekenen. In de eerste drie maanden van het jaar werd een bijkomend verlies van 41 miljoen euro genoteerd. Dat berekende Sabam, de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers. De inkomsten uit culturele evenementen daalde met liefst 99,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
 2. Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presenteert morgen nieuwe analyse
  3

  Onzuiverhe­den in AstraZene­ca-vac­cin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presen­teert morgen nieuwe analyse

  De zeer zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca-vaccin, bloedstolsels in combinatie met een bloedplaatjestekort, valt mogelijk te verklaren door onzuiverheden in het vaccin. Dat schrijft De Volkskrant op basis van Duits onderzoek. Morgen wordt een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca verwacht, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het EMA zal onder meer mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur