Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Alweer nieuw dagrecord: meer dan 8.500 besmettingen op één dag, gisteren bijna 300 nieuwe patiënten in ziekenhuizen opgenomen

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 5.976 per dag. Maandag waren het er zelfs 8.582, een nieuw record. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren bijna 300 nieuwe patiënten erbij. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Sinds het begin van de epidemie zijn al 191.959 mensen besmet geraakt, waarmee we morgen allicht over de kaap van 200.000 gaan.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. De vrijwilligers, de helden van de rusthuizen: “Als ze ons opnieuw nodig hebben, staan we meteen paraat”
  PREMIUM
  Vlaanderen

  De vrijwilli­gers, de helden van de rusthuizen: “Als ze ons opnieuw nodig hebben, staan we meteen paraat”

  Yannick (27) was technisch werkloos als kok toen de eerste golf losbarstte. Als vrijwilliger ging hij aan de slag in een rusthuis in Kraainem. De 74-jarige Gabriël -diabetespatiënt nota bene- kan je al sinds maart elke dag terugvinden in het woonzorgcentrum in Rumbeke. Wij vonden er vijf, vrijwilligers die in maart ‘naar het front’ trokken en ook nu weer klaar staan om in de bres te springen. “Als het straks opnieuw gebeurt, twijfel ik geen minuut”, zegt oud-verpleegster Mieke (64) uit Zwijnaarde. Maak kennis met deze helden van de zorg.
 1. Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta
  Play

  Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta

 2. Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?
  Play

  Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?