Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Alweer meer besmettingen en ziekenhuisopnames, aantal overlijdens blijft stabiel

Het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen per dag is in de periode van 16 tot 22 september verder gestegen tot 1.541. Het gaat om een stijging met 40 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft oplopen. Het aantal sterfgevallen blijft stabiel, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

  1. Frank Vandenbroucke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

    Frank Vandenbrou­c­ke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

    De verschillende overheden vragen de ziekenhuizen tegen 2 november het aantal bedden voor coronapatiënten te verhogen en niet-dringende operaties die planbaar zijn, gedurende vier weken uit te stellen. Dringende operaties en vitale behandelingen blijven doorgaan. “Wij sluiten elke dag omzeggens een ziekenhuis voor andere zorg dan Covid”, verwees minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) naar het stijgende aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten.
  2. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dramatisch: gisteren net geen 500 mensen opgenomen in ziekenhuizen, maandag meer dan 12.500 besmettingen

    OVERZICHT. Coronacij­fers blijven dramatisch: gisteren net geen 500 mensen opgenomen in ziekenhui­zen, maandag meer dan 12.500 besmettin­gen

    Afgelopen maandag is bij 12.730 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen verder door blijft stijgen en nu voor het eerst boven de 10.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 496 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren.