BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Alle coronacijfers lichtjes omlaag, gemiddeld aantal tests voor eerst sinds 25 februari onder 40.000 per dag

Alle coronacijfers in ons land gaan lichtjes omlaag. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal nieuwe bevestigde gevallen daalt met 2 procent, het aantal hospitalisaties met 8 procent en het aantal overlijdens met 8,6 procent.

41 reacties

 • Dennis Douwaniers

  2 weken geleden
  Alles loopt door elkaar, in sommige WZC moeten ze nu mensen gaan spreiden , Jos is 88 en gevaccineerd, Emma 88 is deels gevaccineerd, Jules 88 is gedeeltelijk gevaccineerd om zot van te worden, risicopatiënten : net hetzelfde , de ene is volledig , gedeeltelelijk of nog steeds niet gevaccineerd, er is geen enkele organisatie. Niets.
 • Regina Van Akker

  2 weken geleden
  Waarom minder testen? Was dat geen belangrijke factor bij het versoepelen? Natuurlijk, als je niet test, heb je ook geen besmettingen hè! Komt dat even mooi uit!
 • Nadine Huldemont

  2 weken geleden
  De cijfers moeten dalen, en ze zullen dalen. Minder testen is minder besmettingen en alle horeca mag open. Gemakkelijk hé om zo te regeren.
 • peter knaap

  2 weken geleden
  een maand geleden zaten we op 6000, nu 3000 besmettingen, is 50% minder. Minder mensen laten zich testen, omdat ze niet ziek zijn.
 • Patrick Vannimmen

  2 weken geleden
  Twee vragen hier: Hoe komt het dat in andere landen (Nl, Dui, Zwitserland...maar er zijn er meer) significant minder mensen op IC liggen? Gelden er andere criteria voor opname? Waarom moet je in quarantaine als je van een ander land komt dat weliswaar rood kleurt maar minder besmettingen heeft dan België?
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?