REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Al 80.000 Belgen met corona in het ziekenhuis opgenomen

Het aantal Belgen dat sinds de start van de coronapandemie in het ziekenhuis opgenomen is, heeft de kaap van 80.000 bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

37 reacties

 • Geert Van den Berghe

  2 maanden geleden
  Dit zijn cijfers MET lockdown en allerhande Corona maatregelen. Moesten ze alles gewoon zijn gangetje laten gaan hebben dan waren er tussen 60.000 en 250.000 doden. Het moet uzelf of één van uw dierbaren maar zijn die er bij is. Overbelaste ziekenhuizen, uitstellen van gewone zorg. Stopgezette kankerbehandelingen en uitstellen van dringende operaties. Hierdoor vallen ook extra doden. Maakt het maar mee als je niet verder geholpen kunt worden. Zie maar wat er in America en Brazilië gebeurd is.
 • marc van de poel

  2 maanden geleden
  @ Marc Vinck : Dat is inderdaad slechts 0,0075% van de Belgische bevolking, maar met deze kleine nuance : één derde van die 80.000 overleeft het niet... De kost van deze opnames, die gedragen worden door de Sociale zekerheid, wordt geraamd op 1,6 miljard. De relatieve "winst" voor dezelfde sociale zekerheid, wegens minder pensioenen te betalen is ongeveer 400 miljoen per jaar.
 • Herman De Gent

  2 maanden geleden
  Jan Van Gansbeke, Mr Van Gucht verklaar me eens. "In Brusselse waar vaccinatiegraad laagst is daalt opnames. Hier zegt men opnames stijgen." Heel eenvoudig Jan, ze worden van Brussel naar andere steden vervoerd. Hier in Aalst ligt het vol met 'Brusselaars'.
 • Joris Claes

  2 maanden geleden
  Ze hebben dit allemaal een beetje overroepen. Nog steeds geen corona of covid gehad en ben niet gevaccineerd.
 • Kurt Saron

  2 maanden geleden
  en hoeveel met hartfalen nierfalen kanker enz