Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

OVERZICHT. Al 2 dagen op rij meer dan 1.000 nieuwe besmettingen per dag, gemiddelde klimt naar 779 per dag

Tussen 6 september en 12 september is het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land gestegen naar 778,9 (afgerond 779) per dag. Dat is een stijging met maar liefst 52 procent tegenover de week voordien. Afgelopen donderdag (10 september) zaten we voor het eerst weer boven de 1.000 bevestigde gevallen per dag. Ook vrijdag 11 september klom het aantal nieuwe besmettingen tot boven de 1.000. Het aantal nieuwe besmettingen verdubbelt alle twaalf dagen, zo blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

28 reacties

 • Maria Wijnants

  1 jaar geleden
  Cijfertjes zus en cijfertjes zo. Ik ben bij de beste om al die onnozele maatregels te volgen. Nu heb ik enorm spijt mijn leven is voorbij gegaan in eenzaamheid. Al mijn inspanningen zijn nutteloos geweest. Zij die wel op vakantie zijn geweest komen nu met verhalen en foto's hoe mooi hun vakantie is geweest. Domme ik eigen schuld zeker?
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De vraag is of het wel op te lossen is met algemene maatregelen. En al dat gedoe er rond waardoor sommigen het niet ernstig meer nemen. De samenleving is complex en de interacties tussen mensen ook. Misschien zou men beter sector of domein per geval bekijken en aangepaste maatregelen uitwerken. Rekening houdend met de omstandigheden die gunstig zouden kunnen zijn voor het virus. Dat vereist een bottom-up aanpak en geen top-down met algemene richtlijnen.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Zolang onze beleidsmakers geen bijkomende maatregelen afkondigen zal het wel niet zo erg zijn. Met Wilmes hebben we toch een zeer bekwame premier evenals zijn we in goede handen van onze minister van volksgezondheid.
 • Marleen Vandevelde

  1 jaar geleden
  Héél juist, Rudy Hendrickx. De Zweden werden lang scheef bekeken, maar hebben nu zo ongeveer het beste cijfer van Europa. En dit allemaal ZONDER economisch bloedbad. Aan al die mensen die denken dat een 2de lockdown de oplossing is : er mocht nooit een 1ste lockdown geweest zijn. Jullie portemonnee zal het geweten hebben. Gezond verstand is het toverwoord. Iedereen kan perfect gewoon alles doen ALS je je verstand gebruikt. Afstand houden, mondmasker waar dit niet kan, ontsmetten, enz....
 • Calimera Smith

  1 jaar geleden
  De meeste virologen werken voor de pharma -industrie en die willen enkel winst maken. Nu moet kost wat kost het vaccin geld opbrengen want zelfs Belgische ondernemers hebben hierin geïnvesteerd (Univercells +Bill Gates). Daarom houden ze de angst voor het virus er in. Intussen maakt de regering Wilmes hier ook gretig gebruik van om langer aan de macht te blijven. Zoek maar op mensen voor alles gecensureerd is.