Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames licht gedaald, besmettingen licht gestegen

Van 16 tot 22 september werden elke dag gemiddeld 56,7 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, een lichte daling ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. Het aantal nieuwe besmettingen is dan weer licht gestegen, met vijf procent. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

 1. VUB opent vaccinatiecentrum: “Zo snel mogelijk richting normaal studentenleven zonder mondmaskers”
  PREMIUM
  Etterbeek

  VUB opent vaccinatie­cen­trum: “Zo snel mogelijk richting normaal studenten­le­ven zonder mondmas­kers”

  Aan de VUB-campus in Etterbeek heeft de Brusselse universiteit woensdag de deuren van haar vaccinatiecentrum opengezwaaid. Niet alleen studenten en medewerkers, maar ook buurtbewoners kunnen er terecht voor een Johnson & Johson-shot. “Meer dan 70 procent van onze studenten is al gevaccineerd, maar we gaan voor een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 4. Gevaccineerde Belgen eindelijk weer welkom in Amerika: “Tijdens corona zijn in Amerika drie achterkleinkinderen geboren”
  PREMIUM

  Gevacci­neer­de Belgen eindelijk weer welkom in Amerika: “Tijdens corona zijn in Amerika drie achter­klein­kin­de­ren geboren”

  Gevaccineerde Europeanen en Britten mogen vanaf 1 november opnieuw naar de Verenigde Staten reizen en dat is goed nieuws voor Amerikaanse Belgen en Belgische Amerikanen. Antoine (90) hoopt weldra naar de VS af te reizen om voor het eerst zijn achterkleinkinderen te zien. Sandra (36) zag al 600 dagen haar mama niet en viert Kerstmis met haar familie in Sint-Niklaas. De ouders en schoonouders van Tim (43) boeken straks tickets om hun oudste kleindochter te zien afstuderen.