(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames daalt minder snel

Het aantal patiënten dat in België met Covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen, daalt minder snel. Het aantal nieuwe besmettingen blijft wel fors dalen, zo blijkt uit de laatste gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

74 reacties

 • Luc Van Bogaert

  1 jaar geleden
  Vaccineren is een volstrekt regionale bevoegdheid, dus in Vlaanderen het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid, enkel de aankoop van vaccins is een federale bevoegdheid.
 • Jan Gijsen

  1 jaar geleden
  Tegen eind januari zullen 12 miljoen Britten gevaccineerd zijn wat meer is dan de ganse Belgische bevolking. Wij zijn dan pas begonnen en nog bezig met de woonzorgcentra waar de meesten moeten wachten nu door uitbraken. We zullen dan waarschijnlijk aan 10 a 20 000 vaccinaties zitten tov 12 miljoen in Verenigd Koninkrijk. Zijn we weer een beke laat en wat gaan we aanvangen met de miljoenen vaccins die besteld zijn en ondertussen in diepvriesers liggen.? Verkopen met winst aan een ander land.?
 • Bob Boomer

  1 jaar geleden
  De ziekenhuisopnames dalen minder snel. Versta er is iets aan de hand, er dreigt een afvlakking. Maar naar Belgische gewoonte is dat geen probleem. Als er zich een steiging zou blijven voordoen dan gaan we dat hier is bespreken en als er een consensus gevonden wordt dan komt er een plan van aanpak dat weeral eerst moet besproken worden. Tussen burgerzin en politicizin is er een enorm verschil hé !
 • Lucien De Metsler

  1 jaar geleden
  Mr De croo op wat wacht ge om zelf vaccins te bestellen in plaats van te wachten op de pruters in EU , in Frankrijk zijn er al Burgemeesters van kleinere dorpjes die samen zelf vaccins gaan bestellen, waarom zouden wij dat niet kunnen ?
 • fabienne persijn

  1 jaar geleden
  Ik ben het beu, kunnen ze nu gewoon niet het vaccineren opdrijven, zoals in andere landen.