BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel, gemiddeld aantal besmettingen daalt met 4 procent

Het weekgemiddelde van de nieuwe besmettingen is voor de tweede dag op rij gedaald, hetzij licht. Maar net als gisteren blijft het weekgemiddelde bij de ziekenhuisopnames op een status quo. Er liggen nu net iets minder dan 3.000 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Covid-dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

17 reacties

 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Waarom zien wij telkens maar een patiënt en geen ganse rij ? Op tv zie je nooit een journalist die gaat live gaat filmen op een afdeling van een Vlaams ziekenhuis . Dit zou moeten kunnen met de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, en met respect voor de privacy van de corona patiënten toch ? Het zou verhelderend kunnen werken .
 • Valerien De Meeter

  2 jaar geleden
  Weyts zal dit wer vertalen naar: 'scholen open'... OMG terwijl net daar een belangrijke katalysator zit om de boel weer volledig in brand te zetten: al die jongeren tegelijk op openbaar vervoer, in te kleine lokalen, met te beperkte buiten ruimte, met hun 'hey wij geven weer handjes en knuffels zonder enige Corona-afstand'-gedrag, ... Net bij deze categorie stijgen de cijfers weer dramatisch... Ik hou mijn hart vast wat onze onderwijsminister weer zal veroorzaken...
 • Sjaan Timmermans

  2 jaar geleden
  schrikwekkend nieuwsbericht IC ligt vol in Tielt St andries ziekenhuis...7 IC bedden
 • Etienne Vanhoegaerden

  2 jaar geleden
  3000 liggen er in het ziekenhuis in belgie maar er komen er elke week rond de 1600 erbij als men de onderstaande dag cijfers x 7 doet. Kan iemand mij dit uitleggen of worden die mensen zelfde dag nog naar huis gestuurd
 • Paul Geeraerts

  2 jaar geleden
  @ Chris Stevens: groot gelijk. De mensen zijn het probleem, niet diegenen die het probleem willen oplossen zoals politici en vooral virologen, maar iedereen die zich niet aan de (ten opzichte van China gemakkelijke) regels wil houden.