BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel, gemiddeld aantal besmettingen daalt met 4 procent

Het weekgemiddelde van de nieuwe besmettingen is voor de tweede dag op rij gedaald, hetzij licht. Maar net als gisteren blijft het weekgemiddelde bij de ziekenhuisopnames op een status quo. Er liggen nu net iets minder dan 3.000 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Covid-dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

17 reacties

 • Dirk Thyssen

  1 jaar geleden
  Waarom zien wij telkens maar een patiënt en geen ganse rij ? Op tv zie je nooit een journalist die gaat live gaat filmen op een afdeling van een Vlaams ziekenhuis . Dit zou moeten kunnen met de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, en met respect voor de privacy van de corona patiënten toch ? Het zou verhelderend kunnen werken .
 • Valerien De Meeter

  1 jaar geleden
  Weyts zal dit wer vertalen naar: 'scholen open'... OMG terwijl net daar een belangrijke katalysator zit om de boel weer volledig in brand te zetten: al die jongeren tegelijk op openbaar vervoer, in te kleine lokalen, met te beperkte buiten ruimte, met hun 'hey wij geven weer handjes en knuffels zonder enige Corona-afstand'-gedrag, ... Net bij deze categorie stijgen de cijfers weer dramatisch... Ik hou mijn hart vast wat onze onderwijsminister weer zal veroorzaken...
 • Sjaan Timmermans

  1 jaar geleden
  schrikwekkend nieuwsbericht IC ligt vol in Tielt St andries ziekenhuis...7 IC bedden
 • Etienne Vanhoegaerden

  1 jaar geleden
  3000 liggen er in het ziekenhuis in belgie maar er komen er elke week rond de 1600 erbij als men de onderstaande dag cijfers x 7 doet. Kan iemand mij dit uitleggen of worden die mensen zelfde dag nog naar huis gestuurd
 • Paul Geeraerts

  1 jaar geleden
  @ Chris Stevens: groot gelijk. De mensen zijn het probleem, niet diegenen die het probleem willen oplossen zoals politici en vooral virologen, maar iedereen die zich niet aan de (ten opzichte van China gemakkelijke) regels wil houden.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Elektriciteitsproductie op recordniveau in 2021, meer uit kernenergie, minder uit gas

  Elektrici­teits­pro­duc­tie op recordni­veau in 2021, meer uit kernener­gie, minder uit gas

  De totale elektriciteitsproductie in België lag in 2021 zowat 13,5 procent hoger dan in het voorgaande jaar. Met 93,3 TWh kwam ze op een recordniveau uit. Vooral de productie van de kerncentrales nam sterk toe, van 32,9 TWh in 2020 naar 48,0 TWh, omdat hun beschikbaarheid hoger lag. De productie uit gascentrales daalde met 4,7 TWh tot 19,1 TWh. De productie van wind- en zonne-energie bleef ongeveer op een gelijk niveau als in 2020. Dat blijkt vandaag uit het jaarverslag van de CREG, de federale energieregulator.
 3. Verkeersinstituut Vias na ongeval Aalst: “Verontrustende stijging” dodelijke ongevallen met bestelwagens
  Play

  Verkeersin­sti­tuut Vias na ongeval Aalst: “Verontrus­ten­de stijging” dodelijke ongevallen met bestelwa­gens

  Het ongeval met een bestelwagen in Aalst waarbij twee personen om het leven kwamen nadat de bestuurder was uitgestapt om een pakje te bezorgen en het voertuig met draaiende motor achterliet, brengt de impact van de ‘camionettisering’ opnieuw onder de aandacht. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil dat Europa de veiligheidsmaatregelen die gelden voor vrachtwagens uitbreidt naar bestelwagens.