AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames blijft licht dalen, nog 930 patiënten op intensieve zorg

Het gemiddeld aantal mensen dat elke dag met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, daalt licht, net als gisteren. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt daarentegen weer, maar die stijging geeft een vertekend beeld door de extra feestdag paasmaandag waarmee wordt vergeleken. 

18 reacties

 • Danny Govaerts

  3 weken geleden
  Er zouden maar twee cijfers mogen zijn die bepalend zijn. Het aantal dat in het ziekenhuis aanmeld en het cijfer van de intensieve. En zijn die hoog zo als nu kan geen enkele versoepeling. Voor alles normaal is gaan we nog een volledige lockdown moeten verwerken in België. De mensen zijn te laks in hun contacten en omgang. Niet kan hun deren tot ze aan de deur van het ziekenhuis liggen.
 • Jurgen Herbert

  3 weken geleden
  De cijfers gaan niet alleen volgende week maar ook binnen 2 weken sterk stijgen daar er tienduizenden terugkeren uit het buitenland. We mogen enkel hopen dat ze niet besmet zijn met de Braziliaanse of Zuid-Afrikaanse variant, want anders vrees ik dat de besmettingen, opnames als doden de pan uitswingen!
 • Jan Roelants

  3 weken geleden
  Volledig gevaccineerden hinkt achterop?doe er iets aan aub.Ik ben volledig geaccineerd in Parkhof Machelen waar ik een maand revaliseerde na een open hartoperatie
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  3 weken geleden
  maarten mouton, omdat men een test afneemt als er een gegronde reden is om te testen. Men gaat niet testen voor de lol.
 • jozef van riel

  3 weken geleden
  Tja Philippe. Dat is dus de positiviteitsratio!
 1. Molenberghs maakt zich niet veel zorgen over vertraging in daling aantal besmettingen: “Belangrijk is dat positiviteitsratio verder afneemt”
  Play

  Molen­berghs maakt zich niet veel zorgen over vertraging in daling aantal besmettin­gen: “Belangrijk is dat positivi­teits­ra­tio verder afneemt”

  De daling van het aantal nieuwe besmettingen lijkt te vertragen, maar biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KULeuven) maakt zich daarover nog geen al te grote zorgen. Dat zegt hij in gesprek met HLN LIVE. “We zien natuurlijk liever een fellere daling, maar belangrijk is dat de positiviteitsratio - het aandeel positieve testen op het aantal uitgevoerde testen - nog daalt", klinkt het.
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee