EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorg weer boven de 500, aantal besmettingen stijgt verder

Er liggen in België opnieuw meer dan 500 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorgen van de ziekenhuizen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is geleden van 28 december dat er nog zoveel coronapatiënten op intensieve zorgen lagen. Ook het aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen.

32 reacties

 • Erwin Fiers

  6 maanden geleden
  Het gaat wat op en af.Dat is nog geen reden om paniek te zaaien.Maar wel een reden om de vaccinaties sneller te laten verlopen.Gelukkig dat minister VDB de vaccinaties met AstraZeneca niet stopzet.Ik was ook eerst wat bezorgd maar dat is nu weg.Tegen 1 mei zien we wel.
 • Jan Schrauwen

  6 maanden geleden
  Hopelijk is er enige concrete duidelijkheid waar de nieuwe besmettingen vooral vandaan komen of het wordt weer een natte vinger oefening. Verder nog zaken versoepelen lijkt niet meer haalbaar en mogelijks zal men moeten verstrengen want de vaccinatiegraad is nog te laag,
 • Etienne Callebout

  6 maanden geleden
  Bij deze vraag ik aan elke burger van dit land om in hun kot te blijven en verre verplaatsingen niet uit te voeren .Zodanig dat we op 1 mei alles kunnen open gooien en gematigd uit de bol kunnen gaan ,ons pintje aan de bar of café te kunnen nuttigen ,ons te kunnen te goed doen aan gastronomie van de bovenste plank en vooral de zelfstandige ondernemer volledig te steunen ,koop lokaal en nuttig Europees .Zo kunnen we allen de zomer vrij en vrolijk doorbrengen in binnen en buitenland .
 • Luc Wijnhoven

  6 maanden geleden
  En net nu worden de 65 tot 74 totaal vergeten; zelf bij de jongeren zijn er 2x zoveel gevaccineerd.
 • RIET HEIRMAN

  6 maanden geleden
  De aHeeht niet, tenzij in Brussel of Namen misschien. Ik zou graag weten wie er toch in het ziekenhuis terecht komt (leeftijd, geslacht, oorsprong, al dan niet obees enz.) maar dergelijke info mag je zelfs niet vragen, laat staan dat je die ergens vindt.
 1. 91,17 procent Vlaamse 12-plussers kreeg al minstens eerste coronaprik
  1

  91,17 procent Vlaamse 12-plus­sers kreeg al minstens eerste coronaprik

  Meer dan negen op de tien Vlamingen ouder dan twaalf jaar hebben al minstens een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Tot en met 23 september kregen 5.290.290 Vlaamse twaalfplussers minstens een eerste dosis van een coronavaccin, goed voor een vaccinatiegraad van 91,17 procent. Het leeuwendeel daarvan, 5.194.059 Vlamingen (89,51 procent), is reeds volledig ingeënt. 96.231 twaalfplussers (1,66 procent) moeten nog een tweede prik krijgen.
 2. OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensgevaar in Bavegem, bestuurster (45) kritiek in Oostmalle
  2

  OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensge­vaar in Bavegem, bestuur­ster (45) kritiek in Oostmalle

  Het weekend is nog niet half weg, maar heeft afgelopen nacht voor de tweede week op rij al een gitzwarte rand gekregen in het verkeer. In Mol kwam een 25-jarige vrouw uit Lommel om het leven, in het Oost-Vlaamse Bavegem raakten twee 18-jarige inzittenden van een auto zwaargewond. Eén van hen verkeert in levensgevaar. Ook in Oostmalle is de bestuurster (45) van een cabrio in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. In het Henegouwse Virelles overleed een jonge automobilist (20).