AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Aantal overlijdens en ziekenhuisopnames daalt, aantal besmettingen stagneert

De cijfers van het aantal overlijdens en van het aantal ziekenhuisopnames blijven in dalende lijn. Bij het aantal nieuwe besmettingen is er een stagnering van het zevendaagse gemiddelde, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van Covid-19-dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

12 reacties

 • Fred DERONNE FREDDY

  2 maanden geleden
  Nog volhouden, het corona-virus doet dat ook. Gevaccineerd = verder de voorwaarden respecteren
 • Sofie Vandenhogerheyden

  2 maanden geleden
  @Kris Leysen, dat komt omdat in Nederland de kwaliteit van het leven meer aandacht krijgt en er meer wordt ingezet op palliatieve zorg en pijnbestrijding. Wij hebben een andere benadering. Ik denk dat onze benadering meer aansluit bij de Franse benadering. Dit heeft wel tot gevolg dat er meer mensen op IC worden opgenomen. Maar ook dat zoals uit de Franse studie blijkt, dat 72% van de patiënten opgenomen op IC met corona binnen de 6 maanden nog overlijdt.
 • Willy Scholaart

  2 maanden geleden
  Er was een lichhte daling, scholen gesloten nu terug open ik wacht af gelukkig zijn er al een paar honderdduizenden ingeënt.
 • ulrik anthonis

  2 maanden geleden
  En maar spelen met de cijfers ! En idd, in Nederland meer besmettingen maar veel minder mensen in het ziekenhuis en op de intensieve . Die uitleg wil ik eens graag horen .
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Minder testen is minder besmettingen zo redeneert de regering, en als zij eens niet meer testen is alles voorbij.
 1. Morgen start PFOS-onderzoekscommissie: “Politieke partijen zullen hun eigenbelang moeten overstijgen”
  Play

  Morgen start PFOS-onderzoeks­com­mis­sie: “Politieke partijen zullen hun eigenbe­lang moeten overstij­gen”

  Morgen start de parlementaire onderzoekscommissie rond PFOS-vervuiling in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Die commissie, die uit zestien leden bestaat, zal tal van vragen moeten beantwoorden. Want dat PFOS gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, was al jaren gemeld. Maar met de informatie werd nooit iets gedaan. Hannes Anaf, Vlaams fractieleider van oppositiepartij Vooruit, zal voorzitter zijn van de commissie en legt uit hoe die te werk zal gaan.