AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stagneert, besmettingen dalen wel nog

De Belgische ziekenhuizen hebben de voorbije zeven dagen gemiddeld bijna 257 coronapatiënten per dag opgenomen, evenveel als in de week voordien. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen daalt wel nog verder, terwijl het aantal overlijdens oploopt. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

18 reacties

 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Eerst was het de schuld van de scholen, geen resultaat nu is het de schuld van de horeca maar die zijn al bijna een jaar dicht, wie gelooft no in de regering?
 • willy staes

  1 maand geleden
  Tegen alle logica in gaan ze nu versoepelen . Studenten maak jullie op voor het volgende feest zodat je je grootouders en ouders kan besmetten en onrechtstreeks hun laatste dagen hier op aarde kan toewensen .
 • Bertrang Russell

  1 maand geleden
  Hoe meer men versoepelingen uitstelt hoe meer mensen thuis afspreken. Is begonnen met hun Kerstregel.
 • luc de roeck

  1 maand geleden
  Scholen zijn al 3 weken dicht en toch blijven de cijfers stijgen. Het zijn dus niet de scholen maar die bijeenkomsten. Laat de scholen volledig open gaan en er zal minder jeugd geneigd zijn op straat te komen manifesteren en rond te hangen. En ook ja voor de horeca en de winkels maar neen voor de reizen.
 • Louis Meeus

  1 maand geleden
  De stijgingen ligt alleen aan de scholen. Dus scholen dicht en horeca open.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek