Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft stevig dalen, nog 531 patiënten op intensieve

Het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft significant dalen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt wel nog, maar dat komt ook omdat er ook meer getest wordt. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Is 11 juli nog wel haalbaar? Vlaanderen rekent op half miljoen Johnson & Johnson-vaccins, maar maakt zich steeds meer zorgen of die wel komen
  PREMIUM

  Is 11 juli nog wel haalbaar? Vlaanderen rekent op half miljoen Johnson & Johnson-vac­cins, maar maakt zich steeds meer zorgen of die wel komen

  Net als de Taskforce Vaccinatie toont ook Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zich steeds ongeruster over de achterblijvende vaccinleveringen van Johnson & Johnson. Als er niet snel duidelijkheid komt, is de deadline van 11 juli mogelijk niet meer haalbaar, liet hij verstaan in het Vlaams parlement. Vlaanderen rekent op meer dan een half miljoen J&J-vaccins, maar heeft geen enkel vooruitzicht op toekomstige leveringen.