EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT. Aantal nieuwe overlijdens daalt voor het eerst in weken licht, aantal besmettingen blijft wel nog stijgen

Na een wekenlange stijging, daalt het aantal overlijdens door Covid-19 opnieuw licht. Tussen 7 en 13 april stierven elke dag gemiddeld 39,4 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting, een daling met 3,8 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt zaterdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe besmettingen en de positiviteitsratio blijven wel nog stijgen.

43 reacties

 • Eddy Willems

  3 weken geleden
  Geen goed nieuws zeker nu men het reizen opnieuw toelaat. Zo zullen we zeer binnenkort met z'n allen kunnen genieten van nog wat extra varianten die allicht nog besmettelijker en dodelijker zullen zijn. Heel goed bezig Vivaldigedrocht!
 • Raphaël Defour

  3 weken geleden
  Heb de noodoproep van het ziekenhuis in NL gelezen verder in de krant. Samen met wat eerder over de problematiek is verschenen, vind ik de noodoproep om komaf te maken met de start-stop inenting politiek bij het minste vermoeden van nevenwerking erover. Het ondermijnd zelfs de autoriteiten voor goedkeuring van medicijnen. Neen ik hoop dat dacht zoals Frankrijk doorzetten met de gevalideerde vaccins.
 • Lucien Peeters

  3 weken geleden
  En de populisten willen nog meer en veel snellere versoepelingen, dat is gewoon vragen om de zomer te verknoeien.
 • Geert Landsman

  3 weken geleden
  Alle maatregelen die we hadden zijn een maat voor niks zolang openbaarvervoer en vliegtuigen gewoon bezet blijven. Knoeiers van politiekers en experts.
 • Joseph De Cloedt

  3 weken geleden
  Dat vraag ik mij al een jaar af Wie telt, wie bepaalt wat en hoe geteld wordt en wie controleert die tellingen Het komt allemaal altijd vanuit dezelfde hoek Zonder enige controle
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'