Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

48 reacties

 • terry henninckx

  1 maand geleden
  Maar ze spreken niet van hoeveel mensen het ziekenhuis mogen verlaten ?
 • jean donny

  1 maand geleden
  Dit cijfer is het enige dat betrouwbaar is en zolang dit niet drastisch daalt staat de derde golf nog steeds voor onze deur. Volhouden en verstrengen en vaccineren blijft de boodschap. Het normale leven is nog ver af als het nog ooit helemaal terugkomt.
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  We hoeven ons geen illusies te maken, het virus zal pas aan slagkracht verliezen ergens eind mei. Als we dan voldoende kunnen vaccineren komen we er misschien dit jaar nog uit.
 • Danny Deyne

  1 maand geleden
  Mario Roman : de huidige cijfers op we website staan op 127.4 , de derde golf is ingezet dat verkondigt men al dàgen en is berekend op het reproductiegetal en op de komst van de Britse variant en de Zuid Afrikaanse die opdook in Oostende. Er is een groot verschil tussen paniek zaaien en de juiste informatie geven, het enige wat je moet doen is de maatregelen volgen.
 • Joske Zeeuw

  1 maand geleden
  @Mark Peeters, als je sinds maart vorig jaar met hetzelfde masker rondloopt wordt het wel tijd om eens een nieuw aan te schaffen. Er zijn ook nog andere bacteriën en virussen die zich daar in kunnen nestelen op een jaar tijd.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"