REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag

Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Maandag 11 oktober werden er 3.902 nieuwe gevallen geregistreerd. Zo’n hoog aantal is al van begin mei geleden. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op. “Zo erg als voor de vaccinatie wordt het niet meer, maar we moeten toch alert blijven”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. 

22 reacties

 • Bernadette Stouten

  3 maanden geleden
  Dat men bij die cijfers eens meldt over hoeveel kinderen het gaat. Kinderen onder de twaalf jaar (0 tot 12) horen bij de niet gevaccineerden. Deze komen misschien wel niet in het ziekenhuis, maar kunnen het wel oplopen en verder verspreiden
 • rik casteleyn

  3 maanden geleden
  Het beleid heeft gefaald en de minister Weyts wil de scholen niet sluiten ondanks 50% meer besmettingen . Onkunde zoals met het Pfos beleid . Alles moet verzwegen worden met Weyts .
 • Katty Mommaerts

  3 maanden geleden
  Alles veel te snel losgelaten en winkelen en feestjes met honderden zonder mondmasker…
 • kris spruytte

  3 maanden geleden
  Nog meer massabetogingen in Brussel en de verspreiding zal een feit zijn, verplicht inentingen voor iedereen op het werk, op school, in sportclubs en misschien kunnen we dan zonder mini-lockdown de winter doorkomen.'t is precies of corona niet meer bestaat!
 • Gino SINNESAEL

  3 maanden geleden
  EEn logisch gevolg van de drastische afschaffing van de coronamaatregelen. Dit was te verwachten. Vivaldi kiest voor 'vrijheid'? We zien de gevolgen! Toch goed voor de inkomsten van de schatkist via de erfbelasting!
 1. Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”
  Play

  Geert Molen­berghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedub­be­len, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.