ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt met maar liefst 42 procent, aantal hospitalisaties met 22 procent

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met maar liefst 42 procent toegenomen. Voor het aantal ziekenhuisopnames gaat het om een stijging van 22 procent. Dat blijkt vanmorgen uit voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. De cijfers kunnen volgens het crisiscentrum deze ochtend wel nog aangepast worden.

128 reacties

 • Saskia De Clercq

  10 maanden geleden
  @dirk wils, nu mag je mij eens uitleggen waarom voetballers, wielrenners of andere sporters voorrang moeten krijgen ten opzichte van alle andere inwoners van België :) Het is niét zo dat deze een levensnoodzakelijke job uitoefenen. Die kunnen evengoed thuisblijven, voetbal etc heeft niemand nodig.
 • dirk wils

  10 maanden geleden
  Vaccineer eerst de leraars,de politie,de voetballers,de wielrenners,de atletiekers en dan de politiekers en als er dan nog wat overschiet de 65+.de rest van het volk moet maar thuisblijven of werken.
 • Roland Miseur

  10 maanden geleden
  Heeft er al iemand aan gedacht om deze vaccinatieprocedure door het leger te laten plannen ? Zij zijn mi de enige die bekwaam zijn om dergelijke grootschalige oefening uit te rollen. Zet een legertent op elk kerkplein en maak er een 24 uur dag van.
 • Gino SINNESAEL

  10 maanden geleden
  Het nieuws verhult dat er massaal vaccinaties van 65-plussers in de arm van politieagenten belanden. Schoolgaande jongeren besmetten massal hun ouders en grootouders; ziekenhuizen liggen weer vol. De vaccinatiecampagne is net de processie van Echternach. Zei u niet in 'De Zevende Dag' dat wij u mochten afrekenen op het vlotjes en eerlijk verloop van de vaccinatiecampagne, mijnheer de minister? Waarom moeten scholen persé open als u zelf zegt dat er TE veel besmettingen zijn?
 • Sofie De Smedt

  10 maanden geleden
  Het ging toch goed allemaal zei men toch.
 1. “De zee is vooral van de vissers en de zeilers. Jullie hebben daar niks te zoeken.” Burgemeester vol in de aanval tegen zeeboerderij van Colruyt Group
  Nieuwpoort

  “De zee is vooral van de vissers en de zeilers. Jullie hebben daar niks te zoeken.” Burgemees­ter vol in de aanval tegen zeeboerde­rij van Colruyt Group

  “Als Colruyt Group onze toegang in zee verspert, dan doen wij vandaag hetzelfde aan hun warenhuis”, zegt de Nieuwpoortse burgemeester Geert Vanden Broucke. Tegen de zomer van 2023 wil Colruyt de eerste 200 ton Belgische mosselen verkopen, gekweekt in een zeeboerderij op een paar kilometer van de kust voor Nieuwpoort. Dat zou een flinke streep door de rekening van de vissers en de jachthaven zijn. Zij vinden in het stadsbestuur een partner in hun strijd. Met zwarte vlaggen bezetten ze de parking van de plaatselijke Colruyt.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.