REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen neemt opnieuw flink toe

De curve met het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft opnieuw sterk stijgen. De stijging bedraagt nu 66 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Maar ook het aantal testen ging met 51 procent naar boven. Het aantal ziekenhuisopnames en coronagerelateerde overlijdens blijven wel verder dalen, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

72 reacties

 • jean witse

  2 weken geleden
  Binnen een week zullen de besmettingen verdubbelen om de 3 dagen. Dan zitten we in een zeer steile exponentiele curve waar zelfs de ,'sky ' de limit niet is met een variant die meer dan dubbel besmettelijk is, niemand die zich houdt aan maatregelen die er in feite niet meer zijn en met amper 30 procent beschermd door vaccinatie. Perfecte coctail voor een virusexplosie. Het kan de politici geen fluit meer schelen.Laat de bevolking het onder mekaar uitvechten is hun leuze.
 • raymond van der craen

  2 weken geleden
  Je gaat onze jeugd toch weer niet opsluiten? Laat ze toch met vakantie gaan in Spanje en feest vieren en uitgaan in het plaatselijk nachtleven. Laat hier ook maar wat festivalletjes doorgaan, 3 dagen samenhokken met 65000 bezoekers op een festivalweide en camping zal ook heus wel geen kwaad kunnen, we zien wel wat er gebeurd in september.
 • Gustave Olbrechts

  2 weken geleden
  Waar blijven de maatregelen , politiekers word eindelijk eens wakker en denk niet enkel aan populisme.
 • Ronny Biesen

  2 weken geleden
  Lekker toch. Twee weken leuke vacantie voor iedereen in juli en augustus. En in september weer allemaal thuis en alles weer dicht. Bedankt Vivaldi.
 • Peter Janssens

  2 weken geleden
  De "Modi variant" slaat hard omzich heen . Binnenkort nog een "Boris Johnson variant" en we kunnen weer opnieuw beginnen !
 1. Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”
  Kortrijk

  Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroom­de gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputa­ties”

  Het menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.
 2. Alain Remue van Cel Vermiste Personen schrijft een week lang zijn dagboek vanuit de Ardennen: “Ik zag al veel leed, maar dit? Jamais de ma vie”
  PREMIUM

  Alain Remue van Cel Vermiste Personen schrijft een week lang zijn dagboek vanuit de Ardennen: “Ik zag al veel leed, maar dit? Jamais de ma vie”

  Hij mag dan wel 26 jaar dienst en meer dan 30.000 verdwijningszaken op de teller hebben, diensthoofd van de Cel Vermiste Personen Alain Remue (61) begon deze week aan een zoekactie waaraan niemand begin of einde zag. Van de zoektocht naar - intussen nog elf - vermisten, meegesleurd door het verwoestende water in de Ardennen, hield hij voor ons een dagboek bij. “Als we hen hier niet vinden, waar zijn ze dan wel?”