Twee artsen nemen een coronatest af bij een vrouw.
Volledig scherm
Twee artsen nemen een coronatest af bij een vrouw. © AP

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen met corona blijft verder stijgen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen, met 7 procent, tot gemiddeld 479,4 per dag in de periode van 29 augustus tot en met 4 september. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is al de derde dag op rij dat het gemiddeld aantal nieuwe coronagevallen op weekbasis in stijgende lijn zit.

 1. Pierre Van Damme: “We moeten nog één winter verstandig doorkomen”

  Pierre Van Damme: “We moeten nog één winter verstandig doorkomen”

  Epidemioloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen blijft hoopvol: “We moeten nog één winter verstandig door en dan kunnen we volgend jaar weer kerst vieren zoals we dat gewoon zijn.” Hij pleit verder voor een terugkeer van de dagcijfers om de verspreiding van het virus beter in kaart te brengen en de mensen bij de les te houden, “zeker nu het reproductiecijfer in heel het land weer boven 1 komt”.
 2. “EIN-DE-LIJK! Ik had het echt niet langer uitgehouden”: bewoners woonzorgcentra mogen weer knuffelen en op uitstap
  PREMIUM

  “EIN-DE-LIJK! Ik had het echt niet langer uitgehou­den”: bewoners woonzorg­cen­tra mogen weer knuffelen en op uitstap

  Na maanden van facetimen, contact achter glas en bezoekjes met een mondmasker op, mogen de meeste bewoners van onze woonzorgcentra weer genieten van een dikke knuffel van hun geliefden. Wij gingen op zoek naar de eerste warme omhelzingen, hoewel niet iedereen zich daar al aan waagt. “Ik wrijf mijn oma zeker eens over de rug, maar je moet het ook niet gaan zoeken, hé”, vertelt kleindochter Julie. Niet verwonderlijk zijn ook veel bewoners blij dat ze weer naar buiten mogen, en er werden dan ook meteen terrasjes gedaan.