Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld.

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen in België daalt licht, maar ziekenhuisopnames nemen sterk toe

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 25 en 31 oktober met vier procent gedaald in vergelijking met de week daarvoor. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering, maar de druk op de ziekenhuizen blijft erg hoog.

16 reacties

 • jurgen coppens

  9 maanden geleden
  En dan als alles weer wat beter gaat opnieuw alles opengooien, dan begint alles weer opnieuw ik denk dat het nog een lange winter gaat worden. 
 • Pascal Siongers

  9 maanden geleden
  De sluiting van de horeca heeft juist niets opgeleverd, dus terug open. NU
 • phil smedts

  9 maanden geleden
  Tja, als je een aantal mensen niet meer test bij gebrek aan testcapaciteit, is het normaal dat de besmettingscijfers dalen, terwijl ze in werkelijkheid mogelijjk nog stijgen.De enige mogelijkheid om het virus tegen te houden, is door de preventie maatregelen na te leven, en idioten die de regels aan hun laars lappen zwaar te beboeten, zodat ze hopelijk eens gaan beseffen dat zij aan de basis van vele hospitalisaties liggen.
 • Ingrid V-P

  9 maanden geleden
  Vergeet niet dat er over de 5.000 mensen op vakantie vertrokken zijn & dat zijn enkel de geweten vliegreizen. Hier vrees ik voor. Ze hadden reizen moeten verbieden. Bv in Dubai feesten ze erop los zonder mondneus masker noch afstand... Zo houdt het nooit op!!
 • Matthias Desmet

  9 maanden geleden
  Stefanie van Dijk, ik vind toch dat dat wel een reden is om optimistisch te zijn. Bij de besmettingen begint alles, dus als deze dalen, zal er automatisch minder opnames zijn ook. Dus het ziet er goed uit