ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen blijft stabiel, net als ziekenhuisbezetting

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft vrij stabiel. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt met een kwart, maar omdat er elke dag ook heel wat patiënten ontslagen worden, blijven de bezettingscijfers in onze hospitalen ook min of meer op hetzelfde niveau.

3 reacties

 • Walter Van Criekinge

  2 maanden geleden
  De ziekenhuis opnamen zijn aanvaardbaar zoals bij een griepepidemie dus we gaan de goede kant op EN het vaccineren werpt zijn vruchten af.
 • Jan Gijsen

  2 maanden geleden
  Men heeft het nog altijd niet begrepen : zonder een extreme lockdown nu onmiddellijk tot eind augustus zal het virus weer gaan zorgen dat we vanaf sept tot volgend jaar in mei in lockdown moeten. Belangrijk is de mensen verplichten thuis te blijven en geen fysiek contact te hebben met andere - reizen verbieden en horeca dicht en evenementen zonder publijk zijn essentieel. De domheid en verwaandheid van de mens zorgt dat het virus ons op de knieen krijgt.
 • Olivier Paquay

  2 maanden geleden
  het zakt al 2 dagen... Als het stijgt dan staat het overal in grote letters, als het zakt dan wordt er geen aandacht aan gegeven. je ziet dat er vermoedelijk een top gevormd wordt en er een aanduiding is dat het stabiliseerd, laat staan daalt. En de totaal cijfers zijn dus wel goed in vergelijkiing met april of zelfs mei.