ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen blijft stabiel, net als ziekenhuisbezetting

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft vrij stabiel. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt met een kwart, maar omdat er elke dag ook heel wat patiënten ontslagen worden, blijven de bezettingscijfers in onze hospitalen ook min of meer op hetzelfde niveau.

3 reacties

 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  De ziekenhuis opnamen zijn aanvaardbaar zoals bij een griepepidemie dus we gaan de goede kant op EN het vaccineren werpt zijn vruchten af.
 • Jan Gijsen

  1 jaar geleden
  Men heeft het nog altijd niet begrepen : zonder een extreme lockdown nu onmiddellijk tot eind augustus zal het virus weer gaan zorgen dat we vanaf sept tot volgend jaar in mei in lockdown moeten. Belangrijk is de mensen verplichten thuis te blijven en geen fysiek contact te hebben met andere - reizen verbieden en horeca dicht en evenementen zonder publijk zijn essentieel. De domheid en verwaandheid van de mens zorgt dat het virus ons op de knieen krijgt.
 • Olivier Paquay

  1 jaar geleden
  het zakt al 2 dagen... Als het stijgt dan staat het overal in grote letters, als het zakt dan wordt er geen aandacht aan gegeven. je ziet dat er vermoedelijk een top gevormd wordt en er een aanduiding is dat het stabiliseerd, laat staan daalt. En de totaal cijfers zijn dus wel goed in vergelijkiing met april of zelfs mei.
 1. Coronacijfers in de lift: zitten er nieuwe maatregelen aan te komen?
  PREMIUM
  10

  Coronacij­fers in de lift: zitten er nieuwe maatrege­len aan te komen?

  Een pak mensen zit dezer dagen ziek thuis of is toch aan het werk, de zakdoek binnen handbereik, wegens constant gesnotter en gesnuit. Ondertussen is corona begonnen aan zijn voorspelde opmars. Wat is er aan de hand? “De cijfers zijn sinds een week flink aan het stijgen, maar ook de vaccinatiecampagne loopt volop”, probeert Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, gerust te stellen. Moeten we nieuwe maatregelen vrezen?
 2. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.