Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal dagelijkse ziekenhuisopnames blijft dalen

Het aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week met 16 procent afgenomen. Het aantal besmettingen blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

8 reacties

 • marc stevens

  1 week geleden
  Wie een beetje zoekt op het internet kan ook de vaccinatiecijfers van Antwerpen vinden. En die liggen inderdaad onder het (zeer hoge) Vlaamse gemiddelde. MAAR ze zijn van geen kanten te vergelijken met de (eerder lage) Brusselse cijfers. De Antwerpse cijfers lopen ongeveer gelijk met de gemiddelde vaccinatiecijfers van Wallonië. En die worden algemeen als "vrij goed" gepercipieerd. Duidelijk weer een (politiek) verhaal van twee maten en twee gewichten...
 • An Van Landeghem

  1 week geleden
  De interessante cijfers krijgen we al een tijdje niet meer: per provincie en per gemeente. Zodat je kan zien hoe de toestand in je eigen regio is. Waarom krijgen we die grafieken niet meer te zien?
 • Luc Vleminckx

  1 week geleden
  Het zijn inderdaad de juiste cijfers die tellen en niet de voorspellingen en statistieken. En ook nooit te vroeg panikeren en angst zaaien. Beste jan, Leuven verwacht meer dan 400.000 toeschouwers en bij al de vorige grote wielerwedstrijden stonden er ook duizenden toeschouwers langs de kant zonder mondmasker en coronapas. Heeft dat effect gehad op de cijfers, NEEN.
 • Wim Claerhout

  1 week geleden
  Misschien ook eens de ziekenhuisopnames in Antwerpen en Brussel apart doorgeven zodat nog meer mensen bewust worden dat vaccinatie echt het verschil maakt...
 • Christian Schietse

  1 week geleden
  Vorige week werd er moord en brand geschreeuwd dat de ZH moesten opschalen, nu daalt het aantal ZH opnames en blijven besmettingen stabiel. Men mag alle regels loslaten. Het ergst van de corona saga hebben we nu wel gehad.bijna iedereen heeft de draad van het gewone leven weer opgenomen.