(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

OVERZICHT. Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stevig zakken, gemiddeld 764 nieuwe besmettingen per dag

Het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten blijft stevig zakken. Er liggen momenteel nog 651 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 256 intensieve zorg nodig hebben. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere coronacijfers blijven gunstig evolueren.

9 reacties

 • Tine Leut

  2 maanden geleden
  Vorig jaar waren er nog geen vaccins en de cijfers waren maar een fractie van wat ze nu zijn. Dit betekent dat er veel te veel versoepelingen zijn. Elke dag nog een 800tal bevestigde besmettingen en meer dan zes overlijdens is nog steeds gigantisch veel.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Super gewoon. Daar wordt een mens tenminste nog blij van. Zo kan men denken aan mooie vooruitzichten, na meer dan een jaar kommer en kwel. Ga voort op deze weg en aan iedereen : laat u vaccineren ! Voor ons allen !
 • Wendy Pieck

  2 maanden geleden
  Normaal dat de cijfers dalen. Vorig jaar waren de cijfers lager op deze moment. Door het mooie weer lopen de mensen meer buiten met minder risico op besmetting.
 • Andrea de Vits

  2 maanden geleden
  Leuk voor al de ouderen die ze AZ hebben ingent die hun tweede spuitje pas krijgen als de vakantie er bijna op zit ze zouden ook beter hun tweede spuitje vervroegen ipv zoveel weken te wachten. Nu zal de jeugd sneller zijn gevaccineerd dan de mensen beschermd moeten worden.
 • Willy Van de Camp

  2 maanden geleden
  Toch maar opletten want als je ziet wat er gebeurd tijdens het voetbal! Niet iedereen volgt de regels!! En de meesten van de supporters zijn jong en niet gevaccineerd! Euforie is dikwijls groter dan de regels!
 1. Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”
  PREMIUM
  Tongeren/Borgloon
  44

  Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”

  Gaan de steden Borgloon en Tongeren binnenkort een verbintenis aan? Als het van burgemeesters Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) afhangt is die kans reëel. De schepencolleges zijn alvast bereid om de gesprekken voor een vrijwillige samenvoeging – een zogenaamde fusie – op te starten. Nu is het nog afwachten of de gemeenteraden al dan niet het licht op groen zullen zetten.
 2. LEZERSBRIEF. “Reis geannuleerd en pas dan blijkt dat positieve PCR-test gevolg is van ‘oude’ infectie: hoeveel mensen zaten al onterecht in isolatie of quarantaine?”

  LEZERS­BRIEF. “Reis geannu­leerd en pas dan blijkt dat positieve PCR-test gevolg is van ‘oude’ infectie: hoeveel mensen zaten al onterecht in isolatie of quarantai­ne?”

  Het is de vrees van vele Belgen deze zomer: dat ze hun reis moeten annuleren net voor vertrek, omdat een gezinslid positief testte op Covid-19. Het overkwam Veronique De Clercq uit Aalter. Haar (volledig gevaccineerde) dochter moest zich na het zomerkamp laten testen. Een sneltest was negatief. Maar de contacttracing vroeg een PCR-test en die was positief. Nuance: achteraf bleek dat het om zwak positief resultaat ging, allicht als gevolg van een oude infectie. “Wie bezorgt in zo’n geval een herstelcertificaat? En moeten de regels niet dringend veranderen, nu de meerderheid volledig gevaccineerd is?” Lees hier haar integrale brief.
 1. Buurtbewoners 3M radeloos na te hoge PFOS-waarden in hun bloed: “Ik weet het allemaal niet meer. Wat moeten we nu doen?”
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners 3M radeloos na te hoge PFOS-waar­den in hun bloed: “Ik weet het allemaal niet meer. Wat moeten we nu doen?”

  Vertwijfeling. Dát is wat de 67-jarige Eduard D’Hollander voelt. Hij woont vlak bij de fabriek 3M in Zwijndrecht en blijkt nu, net als zijn vrouw en kleindochter, ‘problematisch’ hoge PFOS-waarden in zijn bloed te hebben. “Ik weet het allemaal niet meer”, zegt de gepensioneerde vrachtwagenchauffeur. “Wat gaat er nog gebeuren? Wat moeten we doen?”