AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Aantal coronapatiënten in ziekenhuis zakt opnieuw onder grens van 3.000

In totaal liggen er nu 2.916 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 924 intensieve zorgen nodig hebben. Het gemiddelde aantal besmettingen blijft stabiel. Het aantal overlijdens gaat voor de tweede dag op rij de goede richting uit. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

43 reacties

 • Frans Desmet

  2 weken geleden
  Ik lees in de rubriek reacties dat het sluiten van de scholen geen effect hebben gehad ..In de zevende dag op TV heb ik wel iets anders gehoord tijdens open scholen was er veel besmette jeugd nu tijdens de sluiting scholen bij de beste en het zou beter zijn om ze nog langer te sluiten dat waren experts en deskundige .We zullen zien binnen 14dagen wie gelijk heeft
 • Jean Paul Buyse

  3 weken geleden
  Ik ben pijnpatiënt, heb nog maar 13% van mijn spiermassa, tot op heden nog niets gehoord voor mij aan te melden! Mijn huisarts al verschillende malen lijst doorgestuurd van zijn pijnpatiënten met de nodige problemen dat de lijst telkens terug gestuurd kwam!! mijn geloof in deze organisatie is totaal weg, miet tegenstaande dat er veel mensen hun uiterste best doen loopt het toch maar stroef. Mvg. JP.Buyse
 • Kristof Vermeire

  3 weken geleden
  De Paaspauze heeft geen effect gehad, enkel een pauze in het aantal tests waardoor de huidige cijfers vertekend zijn en het aantal besmettingen intrinsiek hoger liggen. Scholen sluiten had dus geen enkel effect. Bedrijven waar tientallen nationaliteiten samenkomen die kriskras landen doorkruisen zonder quarantainemaatregelen, supermarkten waar zwakkere oudjes met 2 gaan winkelen alsof het een leuk dagje uit is. Misschien eens in die richting kijken? Of zit het virus in de lucht of in het toilet?
 • anna vandenberg

  3 weken geleden
  Op een bijsluiter van een ontstekingsremmer staat het volgende, bijwerkingen die bij 1 op 10 vaak voorkomen waaronder een hartinfarct en toch wordt het in verpakkingen van 100 verkocht. Bij het J&J vaccin 1 op miljoen dat het misgaat en het wordt stopgezet. Een lockdown feestje met zes 65 plussers waarvan er één ervan nu in coma ligt. Ik ga zeker het J&J vaccin niet weigeren.
 • Alexa Grieken

  3 weken geleden
  Kan er iemand ook eens vertellen hoe het komt dat er zoveel gevaccineerde mensen nog steeds in het ziekenhuis belanden?
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?