Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal besmettingen voor het eerst weer omlaag, ook stevige stijging ziekenhuisopnames lijkt gestopt

De coronacijfers gaan weer zachtjes de goede richting uit. Het gemiddelde aantal besmettingen is voor het eerst opnieuw gedaald. En ook uit de ziekenhuizen komt voorzichtig positief nieuws. Daar stijgen de cijfers van het aantal opnames nog wel, maar een pak minder dan de afgelopen dagen.

23 reacties

 • Danny Buyse

  2 maanden geleden
  @Mariannne, al de overlijdens door ouderdom ziektes zoals kanker, hartfalen en ongevallen zitten niet in die 22.000 corona doden. In 2020 heeft België een oversterfte gehad van 15.000 en dat is de meeste oversterfte sedert de 2 de wereldoorlog.
 • Rob Van Loon

  2 maanden geleden
  Er is helemaal geen stevige stijging van opnames geweest. Er worden 10-tallen mensen preventief opgenomen om gereserveerde bedden vol te krijgen (€€€). Deze mensen horen daar niet te liggen, niet van horen zeggen, zelf 3 voorbeelden in mn omgeving alleen.
 • Pascale Vereecken

  2 maanden geleden
  Voor ons is het ook genoeg geweest, het vaccin mogen ze steken waar de zon niet schijnt en wij zullen ons leven zelf wel bepalen. De maat is vol !
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Ik heb gelezen dat er gemiddeld in België (niet Vlaanderen) 330 mensen sterven per dag. Nu sterven er dagelijks 26 mensen met of aan covid. Is er oversterfte of niet?? Er is geen griep geweest, het zou best kunnen dat er ondersterfte is. Maar dat vertellen ze ons niet, die cijfers zijn geheim!
 • Snel Nico

  2 maanden geleden
  Zo toevallig zeg...de cijfers manipuleren om te kunnen versoepelen...tot hoeveel ziekenhuisopnames moest het alweer gedaald zijn vooraleer er ging versoepeld worden?
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje