REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Aantal besmettingen stijgt minder snel, wel meer patiënten in ziekenhuizen en op intensieve

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land stijgt vandaag opnieuw minder snel. Dat blijkt uit niet-geconsolideerde cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) meegedeeld werden. Het aantal hospitalisaties zakt zelfs voor het eerst weer. Het totale aantal patiënten dat in onze ziekenhuizen en op de diensten intensieve zorgen ligt, stijgt wel door.

 1. RECONSTRUCTIE. Uitzinnige vijftiger met bijl overmeesterd in Roeselare: “Ex kon zich met dochter (11) in badkamer verstoppen, zoon ontsnapte via raam”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Uitzinnige vijftiger met bijl overmees­terd in Roeselare: “Ex kon zich met dochter (11) in badkamer verstoppen, zoon ontsnapte via raam”

  Omdat hij de liefdesbreuk van zeven maanden geleden niet kon verkroppen, heeft een man vrijdagavond in de Spoelstraat in Roeselare zijn ex-vriendin en haar kinderen een tijdlang gegijzeld. Een dertigtal mensen werd uit voorzorg uit hun woning geëvacueerd, de politie sloot verschillende straten af. De gijzelnemer, een vijftiger die aangesloten zou zijn bij een motorbende, is opgepakt. Buurtbewoners zagen hem aankomen, op de fiets.
  Roeselare
 2. Minister Vandenbroucke: “Er worden te veel leugens verteld op coronabetogingen”

  Minister Vandenbrou­c­ke: “Er worden te veel leugens verteld op coronabeto­gin­gen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt het niet kunnen dat er zoveel “leugens en onzin” worden verteld op de coronabetogingen. Dat liet hij weten bij VTM NIEUWS. “Men geeft een microfoon in de hand van eender wie, die eender welke leugen vertelt. Ik vind dat dat moet stoppen”, aldus Vandenbroucke. De minister veroordeelt bovendien de geweldplegingen en vernielingen die de betogers op de vorige protesten in Brussel hebben aangericht.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbijten over 2024, de hele politieke kaste”
  PREMIUM
  42

  ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbij­ten over 2024, de hele politieke kaste”

  “Een jaar voor de verkiezingen oogt het politieke bord voor bestuurspartijen weinig hoopgevend”, analyseert politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De kloof tussen Wallonië dat erg links stemt en Vlaanderen dat erg rechts stemt wordt enkel groter. Het vertrouwen in de federale regering kalft af, maar ook in de regionale regeringen is het wantrouwen bijzonder groot. Partijen vechten om enkele centimeters winst van elkaar - kijk naar N-VA en CD&V -, maar ze worden allemaal samen kleiner en kleiner.”
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 4. Willem (10) is de jongste deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen: “Maar aan de finish steek ik mijn twee armen in de lucht, zoals de echte coureurs”
  PREMIUM

  Willem (10) is de jongste deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoe­ris­ten: “Maar aan de finish steek ik mijn twee armen in de lucht, zoals de echte coureurs”

  Zijn ketting is gesmeerd, de drinkbussen gevuld. Het regenjasje ligt klaar. “Ik ga helemaal nat zijn en dat vind ik niet zo leuk”, zegt Willem Vanseveren (10). Hij rijdt, als jongste van alle 15.000 deelnemers, straks de Ronde van Vlaanderen - voor wielertoeristen, uiteraard. “Ik ga wachten op de sprint en dan vlieg ik mijn papa voorbij.”