AP
Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. Aantal besmettingen licht gestegen, geen daling ziekenhuisopnames

Bij het aantal besmettingen met het coronavirus is er een lichte stijging van het zevendaagse gemiddelde. De daling van het aantal ziekenhuisopnames heeft plaatsgemaakt voor een stagnatie. Enkel het aantal overlijdens zit nog in dalende lijn, blijkt uit de voorlopige cijfers van Covid-19-dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

95 reacties

 • Liliane Coeckx

  1 jaar geleden
  Paaspauze was een grote vergissing. Mensen houden zich niet meer aan de opgelegde maatregels. Als ik rondom mij kijk komt iedereen bij elkaar binnen. Politie kan dat toch niet controleren ze zetten hun auto's zeker niet op de oprit maar een beetje verder. Dat die terrassen nu open gaan of niet mensen hokken bij elkaar.
 • David Renaud

  1 jaar geleden
  Ik zou een pinsterpauze of OLH Hemelvaartpauze uitvinden ... Prutsers Aanvaarden dat er mensen zullen sterven van corona moeten we doen, net zoals ze dat val alle andere ziektes ook aanvaarden ... dit verdwijnt NOOIT meer! Gaan ze ons dan nog jaren opsluiten en alles dicht houden? Juist alsof deze vaccinaties tegen opkomende en ongekende varianten zal helpen of volgend jaar tegen dezelfde variant nog zal helpen
 • Steve Joos

  1 jaar geleden
  Gisteren 350000 besmettingen in India dat is 0,00026% van de bevolking positief Maandag 5200 besmettingen in Belgie dat is 0,00047% van de bevolking positief Conclusie het is erger in Belgie dan in India
 • nathalie decoopman

  1 jaar geleden
  In Antwerpen loopt iedereen dicht op mekaar en bijna niemand draagt een mondmasker. Dweilen met de kraan open
 • Kees Van Loon

  1 jaar geleden
  @DirkBerx: “Waarom werken de regels in de Aziatische landen wel, en in de westerse landen niet?” Omdat in veel Aziatische landen de bevolking een totalitair regime (al dan niet hardhandig) gewoon is. Wij moeten nog wennen aan het ‘nieuwe normaal’ (lees: verlies van veel vrijheden en privacy).