ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Aantal besmettingen blijft stabiel, elke dag 38 Covidpatiënten opgenomen in ziekenhuis

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft vrij stabiel. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames stijgt wel nog met 29 procent, maar dat is minder dan gisteren (34 procent). Gemiddeld worden nu elke dag 38 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

 1. Al 2.000 verdachten ontmaskerd na kraak misdaadtelefoons in operatie Sky. “Nog 800 medewerkers nodig om alle berichten te analyseren”
  Antwerpen

  Al 2.000 verdachten ontmaskerd na kraak misdaadte­le­foons in operatie Sky. “Nog 800 medewer­kers nodig om alle berichten te analyseren”

  Er zijn in België al 2.000 verdachten ontmaskerd dankzij de kraak van de telefoons van het merk Sky ECC. Dat heeft het federaal parket laten weten. Ook kon al 32,5 miljoen euro geconfisqueerd worden en werden 192 nieuwe strafonderzoeken opgestart aan de hand van de berichten. “We zullen nog 800 medewerkers nodig hebben om de komende 2 jaar de rest van de berichten te kunnen analyseren.”
 2. De vaccinatieteller: zo ver staan we in Vlaanderen met vaccinatie van scholieren in middelbare scholen
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan we in Vlaanderen met vaccinatie van scholieren in middelbare scholen

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start nu al een tijdje als een trein. Deze zomer kon in principe elke meerderjarige Vlaming — en ook elke 12- tot 17-jarige — die dat wenste volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Hoe ver staan we nu, daags voor de eerste schooldag, met het inenten van onze studenten van de middelbare scholen? Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van het verloop en de laatste stand van zaken van de campagne.
 3. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  6

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.