Een medewerker in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
Een medewerker in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. © Benoit De Freine/Sciensano

OVERZICHT. 705 doden door coronavirus, nu al bijna 5.000 patiënten in ziekenhuis

Er zijn de afgelopen 24 uur 98 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, bovendien werd ook het dodental van de dagen ervoor met 94 bijgesteld, wat het totaal op 705 doden brengt. Er werden ook 876 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 4.920 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 485 nieuwe patiënten opgenomen (een dag ervoor nog 536). Op intensieve zorgen liggen 1.021 personen. De helft van de capaciteit is daar nu ingenomen.

14 reacties

 • marc vandecauter

  2 jaar geleden
  Beste guido als men 11miljoen mensen tegelijk kan testen heeft het misschien zin iedereen te testen maar als je er 100 duizend per dag doet en daarvan 10% positief test kunnen die andere 90%die negetief testen de dag na de test besmet geraken .Dus kiezen ze hier voor de zachte immuniteit en proberen ze de ouderen zoveel mogelijk te beschermen.
 • guido van der smissen

  2 jaar geleden
  Mensen luister niet naar deze cijfers, cijfers zijn hoger en top is nog lang niet bereikt, hun resultaten baseert zich op een ondermaatse testen, vb, dokters, verplegers, zorgverleners, mensen die kuisen, opruimen, enz worden allemaal niet getest door te weinig testmateriaal, ook geen waardige maskers voorradig, en dan komen ze met hun resultaten boven water als alles al gemanipuleerd is, België stinkt zoveel is duidelijk
 • Jean Blanquart

  2 jaar geleden
  correctie, 705 doden die aan dat virus worden toegeschreven! Zo weten steeds mee rmesnen dat voor Italië slechts 0.8% van de covidoden echt aan het virus stierven! dat officieel nieuws begint zich te verspreiden! propaganda en panie zaaien! hoogst onwetesnchappelijk
 • Jean-Paul Haesen

  2 jaar geleden
  Zijn er gemiddelde cijfers beschikbaar tussen de opnamedata en hun respectievelijke overlijdens? Zelfde cijfer gevraagd voor opnamedata en ontslag. Indien dit voor de overlijdens gemiddeld op 5-6 dagen zou liggen, dan zouden we theoretisch tegen het einde van de week ook een daling in de overlijdens moeten kunnen zien.
 • Jens Schippers

  2 jaar geleden
  Toestanden zoals in Nederland gingen we hier niet hebben zeiden ze..we zijn de Nederlanders al voorbij
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”
  Play
  Roesbrugge

  Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”

  Een uitslaande brand heeft vrijdagnacht in de Poperingse deelgemeente Roesbrugge een rijwoning in de as gelegd. Bewoonster Jeannine Sobrie (79) kon ontkomen. “Ze stond op straat, helemaal overstuur te kijken naar de vlammen”, zegt een overbuur. Twee andere woningen en enkele auto’s liepen schade op, maar de brandweer kon voorkomen dat de buurwoningen mee in vlammen opgingen.
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?