Dokters en verplegers in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
Dokters en verplegers in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. © Benoit De Freine

OVERZICHT. 123 nieuwe doden door coronavirus, maar meer dan 2.000 patiënten alweer genezen

Er zijn de afgelopen 24 uur 123 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 828 doden brengt. Er werden ook 1.189 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 4.995 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 560 nieuwe patiënten opgenomen (een dag ervoor nog 485). Op intensieve zorgen liggen 1.088 personen. Het goede nieuws is dat het aantal genezen patienten fors is gestegen en nu al 2.132 bedraagt.

14 reacties

 • Patrick Vanhier

  1 jaar geleden
  inderdaad verbloemen ze het helemaal , en dat er van die 2000 genezen een percentage na enkele dagen terug in het ziekenhuis liggen word dan wat verdraaid zonder verder uitleg
 • Benny Van den broeck

  1 jaar geleden
  We kunnen dit sitiuatie ook positief bekijken met aantal genezen.
 • Ivan De Smedt

  1 jaar geleden
  Waarom al dat relativeren de epidemie is nog maar juist begonnen?!
 • Patrick Vanhier

  1 jaar geleden
  inderdaad verbloemen ze het helemaal , en dat er van die 2000 genezen een percentage na enkele dagen terug in het ziekenhuis liggen word dan wat verdraaid zonder verder uitleg
 • dirk van looveren

  1 jaar geleden
  En maar gaan skiën in Italië...Daar is alles mee begonnen iedereen besmet zomaar laten terugkomen dit is de oorzaak van waar we nu staan
 1. Vanaf maandag opnieuw treinverkeer op verschillende Waalse spoorverbindingen die beschadigd raakten door noodweer

  Vanaf maandag opnieuw treinver­keer op verschil­len­de Waalse spoorver­bin­din­gen die beschadigd raakten door noodweer

  Verschillende spoorlijnen die in Wallonië beschadigd raakten door de overstromingen, worden vanaf maandag weer in gebruik genomen. Dat melden spoormaatschappij NMBS en netbeheerder Infrabel donderdag. De verbinding tussen Gembloux (Gembloers) en Ottignies, die opnieuw beschadigd raakte door het noodweer van afgelopen weekend, zal wel pas op 30 augustus weer in dienst worden genomen.
 2. Zes weken oude baby overleden in Connecticut - Ziekenhuizen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmaskers - "China verborg omvang van virusuitbraak”

  Zes weken oude baby overleden in Connecti­cut - Ziekenhui­zen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmas­kers - "China verborg omvang van virusuit­braak”

  • Een recordaantal Belgische coronapatiënten (436) heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Helaas zijn er ook 123 nieuwe sterfgevallen. • De exponentiële stijging van het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt, is opmerkelijk afgenomen. • De Vlaamse regering heeft nieuwe steunmaatregelen voorgesteld. • In de VS zijn er op één dag 865 mensen gestorven, een record. • Groot-Brittannië heeft voor het eerst meer dan 500 sterfgevallen geregistreerd, ook in Frankrijk vielen meer dan 500 doden in een etmaal.