OVERZICHT. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”: geen beperkingen meer in horeca en op trouwfeesten, telewerk enkel nog in Brussel aanbevolen

Het rijk van de vrijheid komt nu wel heel dichtbij. Vanaf 1 september vallen (zo goed als) alle beperkingen in de horeca en bij mensen thuis weg. Dansen op trouwfeesten kan dan ook weer, discotheken en danscafés moeten echter tot 1 oktober wachten. Ook op kleinere evenementen versoepelen de maatregelen. De aanbeveling voor telewerk geldt enkel nog voor Vlamingen die in Brussel werken. In de hoofdstad worden trouwens ook alle andere versoepelingen on hold gezet vanwege de lage vaccinatiegraad. In de zorg is dan weer een verplichte vaccinatie voor het personeel op komst. “1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal”, stelde premier Alexander De Croo. 

270 reacties

 • Frank Zappas

  2 maanden geleden
  Het woord vaccin opzoeken in een woordenboek, dan nadenken en je zal merken dat dit geen vaccins zijn. Een vaccin is een geneesmiddel dat u IMMUNIEIT verschaft wat deze producten dus absoluut niet doen dus zijn het geen vaccins. Trouwens, griepprik is nog zo'n lachertje, wetenschappelijk bewezen dat ze onzin zijn. Ga maar voor uw 3de, 4de prik, we zullen zien in de winterperiode als vele "gevaccineerden" auto-immuun reacties gaan krijgen.
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Gino Sinnesael, maakt het iets uit als je zelf kiest voor een vaccin dat binnen x aantal jaren serieuze nevenwerkingen blijkt te hebben? Wesley Kenis, en die niet gevaccineerde mensen worden dagelijks gecontroleerd? Ze houden zich volgens u allemaal aan de regels? Veel plezier met uw niet gevaccineerde mensen die in theorie allemaal de regels volgen en ook in sprookjesland leven.
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  @Ronny Ooijen: in Vlaanderen hebben de mensen NIET de keuze welk vaccin ze krijgen. Vrienden van me die in Henegouwen wonen, kunnen kiezen tussen 3 vaccinatiecentra waar ze mogen gaan, elk met een ander vaccin. Dus kunnen ze kiezen tussen 3 vaccins. Iedereen gelijk voor de wet? Je moet maar het vaccin hebben gekregen dat binnen x aantal jaren blijkt serieuze nevenwerkingen te hebben... Gaan onze politici hun verantwoordelijkheid dan opnemen, denkt u?
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Ik zit liever in een zaal met 100 niet gevaccineerde die getest zijn dan met 100 gevaccineerden die het niet zo nauw nemen....ik ben tenminste zeker dat ik in een veilig omgeving zit, hoe zeker zijn jullie dat de persoon nast jou niet besmet is EN dat het vaccin bij jouw werkt????
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  De enige reden dat de massa zich liet vaccineren is al lang gekend: terug naar de "oude" leven kunnen gaan...spijtig maar dat "oude" leven bestaat niet meer, draai get hoe je wil er zal altijd een leven voor, tijdens en na corona blijven. Het enige dat hetzelfde is gebleven is het egoïsme van de "maatschappuj" die nu vewijst hoe onbeschaafd ze echt is.
 1. Huisartsen bezorgd over haalbaarheid van testen tijdens verkoudheidsgolf en griepseizoen: experten stellen nieuw systeem voor
  Play

  Huisartsen bezorgd over haalbaar­heid van testen tijdens verkoud­heids­golf en griepsei­zoen: experten stellen nieuw systeem voor

  Er rolt een verkoudheidsgolf over ons land en dat zullen onze huisartsen geweten hebben. Ze worden overstelpt door patiënten met klachten die echter evengoed op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. En dan moet het griepseizoen er nog aankomen. “De huisartsen zijn terecht bezorgd of het wel realistisch is om iedereen te blijven testen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. “We hebben vanuit de wetenschappelijke adviesgroep dan ook aangedrongen op een nieuw testsysteem, dat ook al gebruikt wordt in het buitenland.”