Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelijking met de rest van de wereld

Sinds de 96-jarige Jos Hermans op 28 december als eerste Belg een goedgekeurd coronavaccin toegediend kreeg, zijn al meer dan 200.000 spuitjes gezet in ons land. De meesten kregen nog maar één prik, 683 landgenoten zijn al volledig beschermd. Daarmee is 1,85 procent van alle Belgen al minstens gedeeltelijk ingeënt tegen het virus. Net niet genoeg om de top vijftien te halen in Europa en op grote afstand van koploper Israël, dat al bijna een derde van haar bevolking inentte.

53 reacties

 • Edmond Dillien

  1 maand geleden
  Weer aan't staartje en welke firma gaat er nu weer de schuld krijgen?
 • rudy bryssinck

  1 maand geleden
  Ze hebben de maanden al genoemd wanneer je inge-ent word maar niet welk jaar
 • Wesley De Cock

  1 maand geleden
  50.000 per week betekent een paar jaar eer we rond zijn. Wanneer komt die beloofde versnelling? Kan de bevolking zijn regering aanklagen/afzetten? Dit kan toch niet blijven duren?!
 • gilbert Gijdé

  1 maand geleden
  waar geraken die andere landen ,dan aan hun vaccins?Als astra zeneca,nu ook niet werkt bij ouderen,welk nut heeft het dan dat ze met dit vaccin ingeent worden?Zoals we zien,europa gaat op alles achteruit ipv vooruit.Het kan ook niet anders,met afgedankte politici,die nergens meer an de bak komen
 • Christophe Lammens

  1 maand geleden
  Het is de bedoeling om iedere Belg die het wil tegen de zomer minstens 1 keer een vaccin gegeven te hebben. Ze hebben er juist niet bijgezegd tegen welk jaar.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Brugse politie legt lockdown­feest met 28 personen, waaronder 7 minderjarigen, stil in hotel: “Mogelijk overgaan tot tijdelijke sluiting”
  Brugge

  Brugse politie legt lockdown­feest met 28 personen, waaronder 7 minderjari­gen, stil in hotel: “Mogelijk overgaan tot tijdelijke sluiting”

  De Brugse politie heeft vrijdagnacht een lockdownfeest met liefst 28 personen stilgelegd in hotel ‘t Koffieboontje. Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is het niet de eerste keer dat de coronaregels er met de voeten worden getreden. “Ik overweeg een tijdelijke sluiting”, zegt hij. De hoteluitbater zegt intussen z'n volledige medewerking te verlenen.
 1. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag

 2. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"