Engie joint venture Sun4Business legde in 2018 nog zonnepanelen op het dak van een bpost-sorteercentrum in Antwerpen.
Volledig scherm
Engie joint venture Sun4Business legde in 2018 nog zonnepanelen op het dak van een bpost-sorteercentrum in Antwerpen. © Engie

Overwinst van 9 miljard verwacht, toch 600.000 euro Vlaamse subsidies toegekend aan Engie: “Vloeien naar klanten als korting”

Een joint venture van Engie kreeg meer dan 600.000 euro aan Vlaamse subsidies toegekend. Dat bevestigt het energiebedrijf aan persagentschap Belga. De middelen zijn evenwel bestemd voor de klanten van de joint venture: bedrijven die zonnepanelen laten plaatsen.

49 reacties

 • Johan Aerts

  3 maanden geleden
  Mijn visie,...smeerlaperij ten top.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Uitbreiding sociaal tarief kost 1 miljard € zegt Tine. Overwinst Engie is 9 miljard € merkt de burger fijntjes op. En dat is nog maar alleen Engie. Hoeveel de meeropbrengsten aan BTW en accijnzen zijn hoor je dan weer niet van Tine. Laten we het zo stellen dat een sociaal tarief of een basispakket energie niet kost maar minder opbrengt voor de overheid.
 • luc meeus

  3 maanden geleden
  En wat met de riante wedden van onze politiekers. Is dit ook geen soort 'overwinst'. Gaat men daar iets aan doen?. Men zou beter in eigen boezem kijken voor men anderen beticht. Dit zou miljarden opbrengen, die men dan kan geven aan zij die het echt nodig hebben.
 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  Christian Deckers, en maakt het niets uit wie die subsidie geeft? Moeten we zulke bedrijven met megawinst blijven subsidiëren? Het is dan ook nog een bedrijf dat een deel van hun winst versluist naar Frankrijk. Eigenaar Suez had een lacune gevonden in de wetgeving en trachtte de ontmantelingskosten bij de Belgische belastingbetaler te leggen. Gelukkig heeft Van der Straeten dat gat ter waarde van 40 miljard euro gedicht.
 • vanaeken jokke

  3 maanden geleden
  Sharon Tinne heeft helemaal niks binnengehaald op Europees niveau ze heeft dat gedroomd dat is het enige waar groen goed in is dromen en belastingen.