De onweders bleven geblokkeerd hangen boven het getroffen gebied, met véél regen tot gevolg.
Volledig scherm
De onweders bleven geblokkeerd hangen boven het getroffen gebied, met véél regen tot gevolg. © BELGA, VTM NIEUWS

Overstromingen in Limburg en Vlaams-Brabant doordat onweders geblokkeerd raakten, bang afwachten of wachtbekkens stand houden

Op verscheidene plaatsen in Vlaanderen hebben hevige regen- en onweersbuien gisteravond voor ernstige wateroverlast gezorgd. Vooral Limburg en Vlaams-Brabant, waar de regen met bakken uit de lucht viel en code oranje werd afgekondigd, zijn getroffen door overstromingen. 

49 reacties

 • Robert Van Driessche

  1 jaar geleden
  Klagers over de beken, in Wuustwezel zijn verleden jaar 2x 4km grachten aangelegd en ook met 2x 4km fietspaden. Het kan maar als een onweersbui op één plaats blijft uitregenen is er weinig aan te doen. Veel leesgenot in dit forum van weeral ‘experts’.
 • Stefanie van Dijk

  1 jaar geleden
  Als het droog is is er waterprobleem, als het nat is is er een waterprobleem, te weinig wachtbekkens te veel bestrating, niet de oplossing voor zulke hoosbuien die zich op 1 plek volledig leeglaten (daar helpt niks tegen), maar er zou best eens bij de buren in de leer gegaan kunnen worden voor waterbeheer
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Het probleem is dat nu politici en ambtenaren geen realiteitsgevoel hebben. Een recent voorbeeld een gracht wordt door werken half dichtgegooid, toevallig regenbuien en gevolg wateroverlast. Twee ambtenaren komen kijken, de aannemer moet eerst de bermen inzaaien en dan zullen ze iemand contacteren om de gracht open te maken. Vroeger kwam een politicus kijken en stuurde iemand om de gracht open te maken, baronieën en niemand kent nog iets of neemt verantwoordelijkheid.
 • bart van brabant

  1 jaar geleden
  Kiezeltuinen, steriele gazons, grachten dichtgooien, oprit beklinkeren, meer terras dan tuin, regenwaterput verplichten maar niet het begruik ervan, grachten dichtgooien, verkavelen in risicogebied, mega parkings aanleggen voor massaconsumptie, alle hagen langs akkers verwijderen, monocultuur etc en dan verbaasd zijn dat er wateroverlast is...
 • Carla Wijnendaele

  1 jaar geleden
  Het zal je maar overkomen;toch kunnen kleine maatregelen soms grote problemen oplossen bv,de grachten grondig uitkuisen ,akkers op een bepaalde manier herbewerken,en vooral wat minder betoneren.
 1. Landbouwers beschermen Herne-centrum van wateroverlast: “We pompen 6.000 liter per minuut over”
  Herne

  Landbou­wers beschermen Her­ne-cen­trum van waterover­last: “We pompen 6.000 liter per minuut over”

  Herne houdt momenteel de adem in na een eerste wolkbreuk dinsdagavond. Het rampenplan is momenteel van kracht. Tal van straten en woningen kwamen onder water te staan. Mogelijk wordt het deze nacht opnieuw alle hens aan dek aangezien er opnieuw regen onderweg is. Dat kan samen met al het water dat via de Mark nog onderweg is vanuit Wallonië opnieuw problemen geven. Enkele landbouwers uit de buurt kwamen alvast ter hulp.