Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Overschakeling op wintertijd: dit weekend uurtje langer slapen

Dit weekend, in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober, schakelen we over van zomertijd op wintertijd. Om 3 uur ’s nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en mogen we een uur langer slapen.

35 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 maand geleden
  Goed dit winteruur aangepast!!!
 • christian demeester

  1 maand geleden
  Zo ziet men eens wat een tandeloze beer Europa is. Ze kunnen het nog niet eens worden over het afschaffen van de zomertijd, laat staan van de echt belangrijke dossiers. Europa heeft gefaald.
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Kwestie is zoveel mogelijk zonlicht te krijgen in waaktoestand, en niet in slaaptoestand. In de winter 's morgens duurt die vroege donkerte toch maar een paar weken. Oplossing: in jan en feb wat langer doorslapen en 2 uurtjes làter beginnen, op school en op het werk. Permanent zomeruur zal ons meer zonlicht bezorgen in de winter! Conclusie: graag permanente zomertijd invoeren, aub. Dat is het beste. Al de rest (werk- en schooluren) kan men gemakkelijk aanpassen.
 • dirk waterinckx

  1 maand geleden
  Zoals over vele dingen word hier door grootverdieners die we allen betalen heel veel over gepallaverd en beloofd maar concreet veranderd er 0,0 en daar zal ook nooit wat aan veranderen omdat ze er gn kostbare tyd gaan insteken en het nt genoeg opbrengt om dit te veranderen.klein voorbeeldje maar overduidelijk wie met wie de zot houd en wie de overmacht heeft en verdiensten ! ! !
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Een uurtje langer slapen maar ook een uur vroeger donker, tegen dat je thuiskomt moeten alle lichten al aan. M'n zegt dat dit voor de energiebesparing nu niet meer nodig is terwijl het nu juist meer dan nodig is, m'n moet zoveel mogelijk besparen op energie nu, zeker nu de facturen nooit geziene hoogtes bereiken. Het zomeruur afschaffen zou een ramp zijn, heel de zomer een uur vroeger donker, we kijken nu al uit in de lente voor dat uurtje langer licht. Laat het dan liever zo!