Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Overschakeling op wintertijd: dit weekend uurtje langer slapen

Dit weekend, in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober, schakelen we over van zomertijd op wintertijd. Om 3 uur ’s nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en mogen we een uur langer slapen.

35 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 jaar geleden
  Goed dit winteruur aangepast!!!
 • christian demeester

  1 jaar geleden
  Zo ziet men eens wat een tandeloze beer Europa is. Ze kunnen het nog niet eens worden over het afschaffen van de zomertijd, laat staan van de echt belangrijke dossiers. Europa heeft gefaald.
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Kwestie is zoveel mogelijk zonlicht te krijgen in waaktoestand, en niet in slaaptoestand. In de winter 's morgens duurt die vroege donkerte toch maar een paar weken. Oplossing: in jan en feb wat langer doorslapen en 2 uurtjes làter beginnen, op school en op het werk. Permanent zomeruur zal ons meer zonlicht bezorgen in de winter! Conclusie: graag permanente zomertijd invoeren, aub. Dat is het beste. Al de rest (werk- en schooluren) kan men gemakkelijk aanpassen.
 • dirk waterinckx

  1 jaar geleden
  Zoals over vele dingen word hier door grootverdieners die we allen betalen heel veel over gepallaverd en beloofd maar concreet veranderd er 0,0 en daar zal ook nooit wat aan veranderen omdat ze er gn kostbare tyd gaan insteken en het nt genoeg opbrengt om dit te veranderen.klein voorbeeldje maar overduidelijk wie met wie de zot houd en wie de overmacht heeft en verdiensten ! ! !
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Een uurtje langer slapen maar ook een uur vroeger donker, tegen dat je thuiskomt moeten alle lichten al aan. M'n zegt dat dit voor de energiebesparing nu niet meer nodig is terwijl het nu juist meer dan nodig is, m'n moet zoveel mogelijk besparen op energie nu, zeker nu de facturen nooit geziene hoogtes bereiken. Het zomeruur afschaffen zou een ramp zijn, heel de zomer een uur vroeger donker, we kijken nu al uit in de lente voor dat uurtje langer licht. Laat het dan liever zo!
 1. Slaapexperte pleit voor één natuurlijke zonnetijd: “60 procent is een ‘laat type’, maar toch moeten we allemaal vroeg opstaan”
  PREMIUM

  Slaapexper­te pleit voor één natuurlij­ke zonnetijd: “60 procent is een ‘laat type’, maar toch moeten we allemaal vroeg opstaan”

  Het is onze interne klok die maakt dat een jetlag ons overvalt na een vliegreis, dat we ochtend- of avondmens zijn en morgen een tikje ontregeld zijn als de wekker van 3 naar 2 wordt gezet. “De mentale en fysieke invloed van je chronotype reikt echter nog veel verder”, zegt neuroloog en slaapexpert Inge Declercq (UZA), die pleit voor één natuurlijke zonnetijd. “Je mag een ochtendhumeur de mensen niet kwalijk nemen.”
 2. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.