Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Overlegcomité vervroegd naar morgen: “Nieuwe maatregelen die door iedereen moeten worden nageleefd”

De federale en de regionale regeringen komen morgen om 8 uur vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité. Dat bevestigt premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer. Op tafel liggen verstrengingen om de overdracht van het coronavirus in te dammen, nu de coronacijfers maar blijven stijgen. De strengere maatregelen zouden waarschijnlijk al vanaf dit weekend ingaan. 

37 reacties

 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Volgens Weyts waren de scholen geen besmettingshaarden, we zien het, volgens Jambon moeten we nog 14 dagen wachten met maatregelen, terwijl in A'pen de ziekenhuizen vol aan het lopen waren, ging onze burgemeester even lopen in Griekenland, Jambon even babbelen met separatisten in Spanje, niks aan de hand, De Wever zwijgt in alle talen, 2 weken geleden kappen op Brussel en Wallonië. Gelukkig dat NVA niet de leiding heeft ze staan al maanden op de rem, de ramp was compleet geweest, degoutant.
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Had onze lakse regering maar een “noodstop” op alle vluchten uit de vakantiebestemmingen gedaan, dan was er geen eerste en tweede golf geweest. Had onze lakse regering maar een “noodstop” op alle vluchten uit de Indië gedaan, dan was er geen derde en vierde golf geweest. Waarom zou onze lakse regering nu een “noodstop” op alle vluchten uit de Afrika doen om een vijfde tweede golf te vermijden ?
 • dirk de jonghe

  2 jaar geleden
  Hier word nu eens duidelijk bewezen dat een land als belgie met die staatsstructuur ,door bijna niemand begrepen in de rest van europa trouwens. Er een komplete soep van maakt. misschien eens met de grove borstel door die politieke waanzin gaan??
 • Valentijn Jacobs

  2 jaar geleden
  Gisteren de proef op de som gezien, 50 personen kregen toegang op een vergadering, iedereen moest zijn vaccinatieapp tonen, waarvan er vele wisten dat er een tiental besmet waren, ook iemand die al een maand uit quarantaine was testte nog altijd positief, met wat zijn we in hemelsnaam bezig ?
 • johan van bree

  2 jaar geleden
  het vaccin hou enkel veel meer mensen uit het intensieve , moet niet verplicht worden baas over eigen lichaam maar mensen die de prik niet hebben achteraan in de rij spreek over deze die niet willen niet degene die niet kunnen.