Illustratiebeeld. Leerlingen komen samen op de eerste dag van het schooljaar. (01/09/2020)
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Leerlingen komen samen op de eerste dag van het schooljaar. (01/09/2020) © BELGA

Overlegcomité komt woensdag opnieuw samen: onderwijs wordt hét strijdpunt

Niemand die zich wil vastpinnen op data, maar de heropening van de scholen na de paasvakantie blijft agendapunt nummer één van het Overlegcomité woensdag. Als het van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afhangt, moet het afstandsonderwijs dan nog niet op de schop. “Een nieuw evenwicht, met open winkels en deels open scholen, moet ervoor zorgen dat de mensen de regels weer volgen.” 

73 reacties

 • Nadine Hendrickx

  1 jaar geleden
  Hoeveel keer heeft minister Weyts nu al te kennen gegeven dat hij, speciaal voor de (veiligheid van) de leraars 2-wekelijkse sneltesten in petto heeft. Nu...die sneltesten voegen absoluut nihil toe aan de veiligheid van de leraars want tegen dat ze zien dat ze besmet zijn, is het voor hen wel te laat. Dat is enkel een klein pluspunt voor de leerlingen. Als minister Weyts ECHT eens iets voor de leraars wil doen zorgt hij voor hun vaccinatie, of 2-wekelijkse sneltesten bij de leerlingen.
 • Geert Sterckx

  1 jaar geleden
  Daar gaan we weer. Besmettingen zijn nog hoger dan voor de scholen zijn gesloten en dan nog niet gesproken over de doden en ziekenhuisbezetting. Je moet niet naar het school geweest zijn om te weten dat het openen van scholen nu nog niet mogelijk is!!
 • Veerle De Cock

  1 jaar geleden
  Doe alles open zodat de mensen geen uitvluchten meer zoeken om toch maar de grenzen over te gaan !!! Velen zijn de maatregelen grondig beu. of denken ze dat het leven stopt voor de 70+ ???
 • Debbie De Bruyn

  1 jaar geleden
  Scholen terug open en we zijn vertrokken. Jeugd die op elkaar plakt. Overvolle bussen. En kinderen die elkaar besmetten en het aan hun ouders geven.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Dit virus blijft en de vaccins zijn een doekje voor het bloeden.Hoe vlugger men dat inziet hoe beter,ik wil niet leven onder de knoet van VDB ,Van Ranst en co.