Op 1 september moeten de poorten naar het 'rijk der vrijheid' écht open, vindt Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Op 1 september moeten de poorten naar het 'rijk der vrijheid' écht open, vindt Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Overlegcomité buigt zich volgende vrijdag over maatregelen die nog overblijven, maar mondmaskers mogen nog niet in vuilbak

In Groot-Brittannië en Nederland behoort het mondmasker bijna helemaal tot het verleden, maar in België lijkt dat nog toekomstmuziek. "Nu laten vallen? Nee, het masker blijft één van de belangrijkste preventiemaatregelen", is te horen in de Wetstraat. Maar in september mag het allicht wél in de vuilnisbak.

112 reacties

 • Viviane Vogels

  4 maanden geleden
  Dat we met dit virus zullen moeten leven is duidelijk maar de ingevoerde versoepelingen niet te verantwoorden als enkel om economische redenen. Tenminste kunnen zo veel mogelijk vaccineren en vooruitkijken. Vaccineren vaccineren... enkel zo kan het beter worden anders blijven we cirkelen en kunnen kinderen weer een jaar niet vrij naar school. En eigen verantwoordelijk voor je ouders, familie en de ziekenhuizen!
 • dirk liekens

  4 maanden geleden
  Dankzij al degene die denken dat alles voorbij is en het virus weg is of we moeten er maar mee leven en ook dankzij de massale versoepelingen die veel te vroeg zijn gekomen zullen we een nieuwe golf krijgen.
 • rik casteleyn

  4 maanden geleden
  De besmettingen verdubbelen , geen enkel bewijs dat het vaccin werkt , sommige geen immuniteit na spuit , feesten in groep hier en in het buitenland , jeugd ingespoten en direct op reis , alles is negatief ! Maar Jambon trekt er zich niets van aan en gaaf versoepelen , zelfs volle voetbalstadions . De ministers moeten achteraf niet klagen want zij laten de reizen toe en zijn verantwoordelijk voor de besmettingen ;
 • Martine Van der auwera

  4 maanden geleden
  Stop met paniekzaaien en alles te steken op de mensen die zich niet laten vaccineren we hebben nog geen enkel bewijs dar het vaccin wel degelijk de oplossing is er bestaat zo iets als de immuniteit die men heeft als je het virus hebt gehad en dat zijn er veel meer dan ze zeggen in de cijfers. En laat die jonge mensen eindelijk leven zoals zij willen en wij ook informeer en wij zullen zelf wel beslissen wat we er mee doen.
 • bert butler

  4 maanden geleden
  @Joan Lute. Proficiat, Joan, je reactie is inderdaad to the point. Wat nu aan het gebeuren is, konden we reeds enige tijd geleden zien aankomen. Zolang het gros van de wereldbevolking niet volledig gevaccineerd is, zullen er steeds nieuwe mutaties ontstaan en wordt deze pandemie dus een werk van "lange adem".