Illustratiebeeld. Het personeel van de noodcentrales houdt al een aantal dagen stiptheidsacties om te protesteren tegen de hoge werkdruk.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het personeel van de noodcentrales houdt al een aantal dagen stiptheidsacties om te protesteren tegen de hoge werkdruk. © Shutterstock

Overleg over noodcentrales levert engagementen op: “Men is zich bewust van het probleem”

De vakbonden en het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) hebben donderdag overlegd over de noodcentrales, waar het personeel deze week spontane acties is begonnen uit protest tegen de werkdruk. Volgens de bonden zijn een aantal oplossingen in zicht.

  1. Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoeddienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”
    Play
    Gent

    Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoed­dienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”

    Het is deze ochtend levensgevaarlijk op de Gentse wegen. Het is overal spekglad, na de eerste winterprik. Van overal komen meldingen van gevallen voetgangers en fietsers, op de B401 alleen al gebeurden vijf ongevallen. Het tramverkeer was even verstoord maar verloopt intussen weer normaal. Voor fietsers en voetgangers blijft het opletten. “We zien absoluut de gevolgen van de gladde wegen op onze spoeddienst", klinkt het bij het UZGent.