De overige kinderen werden per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht.
Volledig scherm
De overige kinderen werden per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. © EPA

Overleden kind aangetroffen op boot met migranten richting Canarische Eilanden

Een kind van “ongeveer 5 jaar” is dood aangetroffen op een boot met vluchtelingen die koers zette richting de Canarische Eilanden. Dat hebben de lokale autoriteiten vandaag meegedeeld. Op diezelfde boot bevonden zich ook twee baby’s en een twintigtal vrouwen.

 1. Engie in brief aan De Croo: “Kerncentrales langer openhouden is onmogelijk”
  Play
  335

  Engie in brief aan De Croo: “Kerncen­tra­les langer openhouden is onmogelijk”

  Volgens energiebedrijf Engie is het onmogelijk om de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat schrijft Engie in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld), meldt Belga, dat de brief kon inkijken. Daarin wordt ook het belang van de gascentrale in Vilvoorde benadrukt, waarvoor de vergunning geweigerd werd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Engie zal zo snel mogelijk daarvoor een nieuwe aanvraag indienen, klinkt het.
 2. Twaalf migranten vermist voor Spaanse kust

  Twaalf migranten vermist voor Spaanse kust

  De reddingsdiensten waren zondag op zoek naar twaalf migranten die vermist zijn voor de kust van Spanje. Hun boot kapseisde tijdens een poging om het land te bereiken vanuit Algerije, aldus de Spaanse kustwacht. De operatie ging van start nadat een Noorse zeilboot liet weten een Algerijnse migrant te hebben gered op enkele zeemijl van de kust van Almeria, in het zuiden van het land, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Een helikopter die werd uitgestuurd kon nog een tweede migrant uit het water redden.