Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Overheid wil dat woonzorgcentra oudere coronapatiënten opvangen die uit ziekenhuis komen: “Dat is spelen met mensenlevens”

Senioren die uit het ziekenhuis ontslagen worden na een besmetting met het coronavirus, maar nog niet voldoende hersteld zijn om naar huis kunnen, moeten opgevangen worden in woonzorgcentra. Dat is toch het plan van de overheid. Maar daar is de situatie nu al heel zwaar, zo waarschuwen enkele directeurs en een verpleger, die anoniem getuigt bij VTM NIEUWS.

 1. Vlamingen in Zweden vertellen waarom daar geen lockdown nodig is: “Mensen zijn heel gehoorzaam. Als de regering iets vraagt, doén ze dat gewoon”
  PREMIUM

  Vlamingen in Zweden vertellen waarom daar geen lockdown nodig is: “Mensen zijn heel gehoorzaam. Als de regering iets vraagt, doén ze dat gewoon”

  In Zweden blijven de koffiebars en winkels open, kinderen gaan naar school en bijeenkomsten tot 50 man zijn nog steeds toegelaten. Van strenge regels is geen sprake, ook niet nu het aantal besmettingen blijft stijgen. “Een lockdown opleggen, is niet nodig. De Zweden hebben enorm veel vertrouwen in hun overheid en zijn sneller geneigd om de regels te volgen. Dat is niet zoals in België, waar je meteen heel veel rebellie ziet als er regels worden opgelegd.”
 1. Werken in tijden van corona: lopen de laagste lonen de grootste risico’s?
  PREMIUM

  Werken in tijden van corona: lopen de laagste lonen de grootste risico’s?

  Het coronavirus maakt geen onderscheid in rang of stand? In de Verenigde Staten worden toch vooral zwarten en latino’s erg zwaar getroffen. Ook bij ons is er veel ongerustheid onder de bejaardenhelpers, zorgkundigen, schoonmakers en pakjesbezorgers. Supermarktmedewerkers voelen zich al wekenlang ‘kanonnenvlees’, en eisten extra premies. Het zijn toch vooral zij met de laagste lonen die in de vuurlijn staan, en onze maatschappij draaiende houden. Lopen de laagste lonen de grootste risico’s?
 2. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo