Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Overheid werkt aan alternatief voor Itsme

De overheid werkt aan een eigen variant van ­Itsme, de populaire app waarmee je je kan identificeren op het internet. Dat berichten ‘Het Nieuwsblad’, ‘De Standaard’ en ‘Het Belang van Limburg’ vandaag.

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. OESO-rapport: leerlingen die papieren boeken lezen, scoren beter op leestest
  6

  OES­O-rap­port: leerlingen die papieren boeken lezen, scoren beter op leestest

  Leerlingen die vooral papieren boeken lezen, scoren opvallend beter op een leestest dan leerlingen die vooral digitale boeken lezen. Dat blijkt uit een rapport van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) dat gekoppeld is aan de PISA 2018-resultaten. Uit dat rapport blijkt ook dat leerlingen uit socio-economisch benadeelde gezinnen wél steeds vaker toegang hebben tot digitale bronnen, maar steeds minder toegang tot papieren boeken.