Bert Blocken
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Blocken © Photo News

Overheid prijst al maanden luchtreinigers van bedenkelijke kwaliteit aan: “Dit geeft vals gevoel van veiligheid”

Als we het aantal coronabesmettingen de komende weken en maanden naar omlaag willen halen, dan zal de luchtkwaliteit in binnenruimtes beter bewaakt moeten worden. De federale overheid zet daar al een tijdje op in, maar betaalt leergeld. Zo prijst ze al maanden luchtreinigers van bedenkelijke kwaliteit aan. “Zorgwekkend”, vindt expert Bert Blocken. “Als de overheid dit niet aanpakt, dan creëert ze een vals gevoel van veiligheid.”

12 reacties

 • jef hufkens

  2 maanden geleden
  in plaats van onze autos die zo hard verbeterd zijn af te nemen ga maar eens een dagje aan basf of essochem amoco en vooral snacht als ze losen staan maar daar werkt veel volk en die betalen miljoenen he prutses
 • Marlene De Smedt

  2 maanden geleden
  Misschien kan deze man zijn kennis eens gebruiken om te bedenken hoe men de verontreiniging uit de buitenlucht kan halen. Heb de ramen na 10 minuten verluchting moeten dicht doen omwille van de geur die nog best kan omschreven worden als verbrande bakeliet. Dat is hier dagelijkse kost. En niet enkel in deze buurt.
 • alfons schouwaerts

  2 maanden geleden
  Dus hier hetzelde debacle als met de mondmaskers, aanbeveling door inderhaast opgerichtte firma's zonder enige controle.
 • Dirk Verschueren

  2 maanden geleden
  Allez Vivaldi, dat is toch de top der top ... in de schuld bij iemand anders te leggen. Dus wie zouden we nu kiezen. Deze keer is Europa aan de beurt, die geen normen oplegt. Zelf kan je dat natuurlijk niet, met amper 110 miljard fiscale inkomsten, kan je niemand betalen om zelf normen te bepalen of zelfs die van een ander land over te nemen.
 • Bart Vermeulen

  2 maanden geleden
  Oei, ik dacht nu echt dat de overheid bekwaam was...