Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Overheid onthult eindelijk cijfers over coronadoden in ziekenhuizen: “Dit roept vragen op”

Het bleef lange tijd het best bewaarde geheim van de coronacrisis: in welke ziekenhuizen waren de overlevingskansen voor Covid het grootst en waar het kleinst? Na anderhalf jaar heeft de overheid een tip van de sluier opgelicht. En wat onder die sluier zit, roept vragen op. Oppositiepartij N-VA: “Heeft iedereen de juiste zorg gekregen?”

 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik bereid me nu voor op mijn chemoweek met haar allesoverheersende misselijkheid en 72 uur aan depressieve gedachten”
  PREMIUM

  COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik bereid me nu voor op mijn chemoweek met haar allesover­heer­sen­de misselijk­heid en 72 uur aan depressie­ve gedachten”

  Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Net zoals hij zich in de keuken met de mise-en-place voorbereidt op de service, zo zet Tom zich schrap voor de week van zijn chemo. “Ik verzamel al m’n moed en doorzettingsvermogen en bouw er een heus kasteel mee, omgeven door een slotgracht van wilskracht.”