Minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS)
Volledig scherm
Minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS) © Photo News

Overheid maakt 4,5 miljoen euro vrij voor ondersteuning van alleenstaande moeders

Vanaf volgend jaar voorziet de federale regering een pak meer middelen voor een project om alleenstaande moeders via de OCMW's te ondersteunen. Het gaat om 4,5 miljoen euro, wat neerkomt op een vertienvoudiging van het budget. Dat heeft minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS) bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het OCMW van La Louvière.

 1. Psychologe geeft jonge mama’s advies: “Kom zo veel mogelijk los van sociale druk en schuldgevoelens”
  PREMIUM

  Psychologe geeft jonge mama’s advies: “Kom zo veel mogelijk los van sociale druk en schuldge­voe­lens”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lies Clerx (38), die als klinisch psycholoog en doctor in de psychologie nieuwe en toekomstige mama’s begeleidt. “Met elk eerste kind wordt een moeder geboren en start een nieuw avontuur”, zegt ze. Een mooie manier om naar het moederschap te kijken dat zo stimulerend en tegelijk slopend kan zijn. Clerx leidt je door het maternaal mijnenveld met haar inzichten als psycholoog en moeder als kompas.
 2. Voedselbanken trekken aan alarmbel: “Eten hebben we genoeg, geld en vrijwilligers niét”
  PREMIUM

  Voedselban­ken trekken aan alarmbel: “Eten hebben we genoeg, geld en vrijwilli­gers niét”

  De coronacrisis doet de armoedecijfers pieken. Sinds maart is het aantal mensen die afhankelijk zijn van voedselhulp gestegen van 170.000 tot 195.000. In september werd er 36% meer eten bedeeld dan in dezelfde maand vorig jaar. De OCMW's waarschuwen voor een golf van 'nieuwe armen' die er de komende winter nog bovenop komt, terwijl veel lokale voedselbanken nu al kreunen onder de stijgende vraag.